2017-08-09

Nordnet ingår partnerskap med IPsoft – förstärker kundupplevelsen med artificiell intelligens

Nordnet har tecknat ett avtal med det amerikanska bolaget IPsoft, världsledande leverantör av digital arbetskraft, i syfte att förbättra kundupplevelsen med hjälp av artificiell intelligens. Med start under hösten 2017 kommer Nordnets kunder att kunna interagera med bolagets nya digitala medarbetare Amelia.

–  Det här är ett spännande partnerskap, och ett logiskt nästa steg för Nordnet. Amelia är resultatet av kognitiv forskning och världens mest utvecklade system för artificiell intelligens. Jag ser fram emot att presentera Amelia för våra kunder under hösten, säger Peter Dahlgren, vd på Nordnet.

I sin första roll kommer Amelia att guida sparare genom Nordnets nykundsprocess och hjälpa dem att aktivera sina nyöppnade konton. Amelia har förmågan att snabbt lära sig nya områden, kan  genomföra avancerade dialoger samt respondera på kunders signaler och beteende i realtid. Eftersom Amelia är tillgänglig 24 timmar om dygnet, har Nordnets kunder möjlighet att utnyttja tjänsten under de tider det passar dem bäst. Amelia är den mest mänskliga och utbyggda plattformen för artificiell intelligens på marknaden, har utvecklats sedan 2005 och är unik i förmågan att skapa personliga dialoger med slutkunder genom analys av konversationer, data och processer.

–  De nordiska länderna är mycket progressiva när det kommer till användande av ny teknologi som kan göra avtryck i marknaden. Nordnets ambition är att bli den ledande digitala banken i Norden och IPsoft är glada att kunna medverka i att tillhandahålla kognitiv teknologi som kan bidra till en starkare kundupplevelse till en bråkdel av alternativkostnaden, säger Chetan Dube, vd på IPsoft.

Genom Amelia kommer Nordnet att kunna öka effektivisera kontakten med bolagets kunder på samma gång som servicegraden ökas.

–  Vi har skyhöga ambitioner, och vårt mål är att bygga världens bästa kundupplevelse inom sparande och investeringar. Jag tror inte att man kan åstadkomma det utan att komplettera den mänskliga kundservicen med artificiell intelligens. Det här initiativet ger oss möjlighet att erbjuda support och guidning till våra kunder till obefintliga väntetider under obegränsade öppettider. Vi kommer att fortsätta presentera nyheter från Nordnet under året, avseende såväl gränssnitt och service som nya produkter, säger Peter Dahlgren.

För mer information, kontakta:
Johan Tidestad, Kommunikationschef, 0708-87 57 75

E-post: johan.tidestad@nordnet.se
Följ oss på Twitter @Nordnet


Nordnet är en bank för investeringar i aktier och fonder som finns i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Idén bakom Nordnet är att ge kunderna kontrollen över sina pengar och investeringar, och målet är att bli förstahandsvalet för sparande i Norden. Besök oss på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.