2016-06-21

Nordnet laajentaa toimintaansa listautumisanteihin

Nordnet aloittaa ensi syksynä listautumisantien järjestämisen. Hakemus liikkeeseenlaskijan asiamieheksi on jätetty Euroclear Finlandille kesäkuussa. Jatkossa Nordnet tarjoaa listautuvalle yritykselle kattavat palvelut osakeannin järjestämisestä aina sijoittajatapaamisiin saakka.


Nordnet on jättänyt kesäkuussa liikkeeseenlaskijan asiamies -hakemuksen Euroclear Finlandille. Tämä tarkoittaa, että Nordnet voi jatkossa toimia Nasdaq Helsingin pörssilistalle ja First North Helsinki -markkinapaikalle listautuvien yhtiöiden edustajana, ja vastata listautumisannin toteutuksesta Euroclear Finlandin ylläpitämässä arvo-osuusjärjestelmässä. Toimivaltuuksia odotetaan 1.7.2016 mennessä.

Uusi rooli on erinomainen lisä Nordnetin tarjoamiin palveluihin listautumista suunnitteleville yrityksille. Nordnet tarjoaa aktiivisen asiakaskuntansa vuoksi oikean kohderyhmän, tehokkaat kanavat ja laajan verkoston.

  Olemme viime vuosina saaneet lukuisia yhteydenottoja listautuvilta yrityksiltä ja heidän neuvonantajiltaan. Meitä on pyydetty mukaan rakentamaan ja tukemaan suomalaista listautumismarkkinaa. Nyt se toteutuu. Ensi syksystä alkaen voimme tarjota listautuvalle yritykselle kattavat palvelut osakeannin järjestämisestä aina sijoittajatapaamisiin saakka, sanoo Nordnet Suomen maajohtaja Niklas Odenwall.

Tällä hetkellä Nordnet hallitsee esimerkiksi First North Helsinkiin listattujen yhtiöiden pörssikaupankäyntiä. Lähes kaikissa yhtiöissä Nordnetin osuus kokonaisvaihdosta on sijalla 1-2. Monen yhtiön osakkeenomistajista yli puolet on Nordnetin asiakkaana.

  Asiakkaat ovat jatkuvasti yhä kiinnostuneempia uusista kasvutarinoista, koska käteinen on nollakorkojen vuoksi menettänyt tuottonsa. Tarjoamme jatkossa omalle asiakaskunnalle sekä kaikille muillekin arvo-osuustilin omistaville helpon osallistumisen osakeanteihin. Uskon, että tämä nostaa entisestään korkeaa asiakastyytyväisyyttä ja tekee Nordnetistä houkuttelevan uusille osakesijoittajille, toteaa Niklas Odenwall.

Suomessa on nähty tänä vuonna kuusi listautumista ja kaksi First Northista pörssilistalle siirtymistä. Listautumiset ovat olleet nousussa erityisesti viime ja tänä vuonna, ja myönteinen kehitys näyttää jatkuvan. 

  On mukava kuulla, että Nordnet laajentaa toimintaansa listautumispalveluihin. Kun piensijoittajien osallistuminen listautumis- ja muihin anteihin helpottuu, heidän kiinnostuksensa anteja kohtaan varmasti kasvaa. Mitä monipuolisemmat palvelut sijoittajilla on, sitä toimivammat markkinat. Nordnetin päätös tukee Suomen listautumismarkkinan kehittymistä yhä dynaamisemmaksi ja likvidimmäksi, arvioi Nasdaq Helsingin toimitusjohtaja Henrik Husman

Lisätietoja:

Niklas Odenwall, Nordnet Suomen maajohtaja, +358 40 565 6043

niklas.odenwall@nordnet.fi

Nordnet on pohjoismainen pankki, jonka kautta voi sijoittaa osakkeisiin ja rahastoihin. Nordnetin tavoitteena on antaa asiakkaille työkalut omien sijoitustensa hallintaan ja olla pohjoismaisten säästäjien ja sijoittajien ykkösvalinta. Nordnet AB on listattu Tukholman pörssiin. Tutustu meihin osoitteessa www.nordnet.fi tai www.nordnetbankab.wpengine.com.