2019-11-19

Nordnet lanserar ny hemsida med gratis realtidskurser, teknisk analys, responsivt gränssnitt och mängder av bolagsdata

Nordnet lanserar nu en ny hemsida, tillgänglig på www.nordnet.se. Den nya sajten har ett stort antal nya funktioner, uppdaterat gränssnitt och enklare navigering.

–  Nu lanserar vi nästa generations webbtjänst för de svenska spararna. En plattform med ett modernt gränssnitt och digitala finansiella verktyg av högsta kvalitet är viktigt för ett framgångsrikt sparande, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

Nya funktioner och tjänster på Nordnets nya sajt är bland annat följande:

  • Gratis realtidskurser och orderdjup fem nivåer för de nordiska börserna, samt kostnadsfria realtidskurser för USA, Kanada och Tyskland i samband med orderläggning.
  • Responsivt gränssnitt, där sajten automatiskt anpassar sig efter användarens skärmtyp, vilket gör att sajten funkar lika bra för PC som mobil och surfplatta.
  • Ett flertal funktioner för teknisk analys där spararen kan analysera bolag utifrån indikatorer och modeller som Bollinger, stokastisk, RSI, SMA, EMA och MACD.
  • Expanderbara kursgrafer, med möjlighet att förstora grafer över kursutveckling på värdepapper eller index på såväl höjd som bredd.
  • Volymvägt snittpris, så kallad VWAP – en funktion som beräknar viktad genomsnittlig börskurs för nordiska aktier, vilken redovisas löpande under dagen.
  • Faktablad för nordiska bolag, innehållande mängder av fundamental data för bolagen noterade på börserna i Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Faktabladen uppdateras dagligen med senast betalt och bolagshändelser, och produceras av Morningstar i samarbete med Nasdaq.
  • Finansiell översikt, innehållande de mest väsentliga posterna ur resultaträkning, balansräkning samt kassaflödesanalys för nordiska bolag samt bolag noterade i USA, Kanada och Tyskland. Finns också länkar till fullständiga finansiella rapporter.
  • Enkel sammanställning av nyckeltal som p/e, p/s, utdelning per aktie, direktavkastning i procent samt EPS. Avser bolag i Norden samt USA, Kanada och Tyskland.
  • Handelsstatistik för Nordnet Markets som i anslutning till underliggande instrument visar de fem mest omsatta börshandlade produkterna under dagen i kategorierna certifikat, turbos och minifutures.

–   Nordnet lanserade senast en ny sajt för tolv år sedan, så det var dags för en total remake. Vår nya plattform är utvecklad i nära dialog med våra kunder, och vi har lagt mycket kraft på såväl användarvänlighet som funktioner. Enligt min mening har vi nu en sajt för sparande och investeringar i världsklass, säger Martin Ringberg.

For more information, please contact:
Johan Tidestad, Head of Communications
+46 708 875 775, johan.tidestad@nordnet.se


Nordnet är en digital bank för sparande och investeringar som finns i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Med användarvänlighet, tillgänglighet, ett brett utbud och låga priser ger vi våra kunder möjlighet att nå sina ambitioner som sparare. 
Besök oss på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.