2018-09-05

Nordnet lanserar ny visuell identitet

Nordnet har tillsammans med Stockholm Design Lab tagit fram en ny visuell identitet som nyligen lanserats.

I den nya plattformen ingår en uppdaterad logotype, nya färger, ett nytt bildmanér och ett nytt typsnitt.

  • Det nya Nordnet strävar efter att bygga världens bästa kundupplevelse inom sparande och investeringar, och där är den visuella identiteten en viktig del. Med hjälp av vårt nya utseende kommer vi i ännu högre grad kunna presentera ett distinkt och modernt sätt att spara och investera, säger Caroline Bartholf, Head of Marketing Design på Nordnet.
  • En målsättning med vår nya identitet är att ge oss ännu bättre förutsättningar att skapa en stark kundupplevelse med mer intuitiva och funktionella digitala produkter. Vårt nya egenutvecklade typsnitt är gjort för att vara effektivt och skapa förutsättningar för att visa mycket information på en liten yta. Färgpaletten, med en bas av vitt, svart och grått i kombination med tydliga färger för att accentuera information kommer låta oss skapa ännu bättre och mer funktionella produkter, säger Andreas Ekegren, Head of Product Design på Nordnet.

Den nya visuella identiteten kommer gradvis att implementeras i alla Nordnets digitala och fysiska kanaler.

Nordnets nya visuella identitet presenteras i sin helhet på https://brand.nordnet.se/

Arbetsgrupper Nordnet:

  • Marketing Design under ledning av Caroline Bartholf
  • Product Design under ledning av Andreas Ekegren

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Henrik Edström, PR-chef Nordnet
Tel: 070 421 84 66
E-mail: henrik.edstrom@nordnet.se

Nordnet er en bank for investeringer i aksjer og fond som er tilstede i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Tanken bak Nordnet er å la kundene selv ta kontroll over pengene og investeringene sine, og målet er å bli førstevalget for sparing og investering i Norden. Besøk oss på www.nordnetab.com, www.nordnet.no, www.nordnet.se, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.