2014-11-17

Nordnet lanserar nytt transparent kommunikationskoncept

Den nordiska banken Nordnet lanserar idag sitt nya kommunikationskoncept "Transparent Banking". Ett enklare och uppriktigare koncept som understryker Nordnets ambition att fokusera på insyn, tydlighet och öppenhet i mötet med kunderna.


Nordnet har även genomfört en undersökning* som visar att 95 procent av svenskarna anser att det är viktigt att deras bank är transparent, men bara 66 procent tycker att deras bank faktiskt är det. 8 av 10 säger också att en bank som lovar att öka transparensen skulle ha en positiv inverkan på dem som kund.

 Vi vet att transparens är viktigt för våra kunder och därför vill vi nu lyfta upp det högre på agendan. När vi pratar om ”transparent banking” menar vi insyn i verksamheten, tydlighet i kommunikation runt till exempel priser, villkor och produkter, samt öppenhet gentemot allmänhet och kunder. Det nya kommunikationskonceptet uttrycker en viktig hörnsten i vår verksamhet som vi alltid har haft men inte alltid kommunicerat. Vår vision är att leva upp till transparens och tydlighet i alla delar av verksamheten, säger Johan Tidestad, kommunikationschef på Nordnet Bank.

Nordnets nya koncept kommer att synas i Sverige, Norge, Finland och Danmark och är framtaget av reklambyrån Fortune. Reklamfilmerna har regisserats av Joakim Thörn och producerats av The Producers.

 Det är väldigt roligt att få jobba med en aktör som ligger i framkant i sin bransch och att få berätta om så tydliga värderingar, säger Isabelle Lewenhaupt, vd på Fortune.

I samband med att konceptet transparent banking lanseras sjösätter Nordnet också en blogg helt ämnad att öppet visa hur man aktivt arbetar internt för att öka transparensen i alla delar av verksamheten. Se Transparensbloggen: http://www.nordnetbloggen.se/author/transparensbloggen/

*Undersökningen är gjord av CINT och baseras på 1 045 respondenter mellan 15-70 år under 10-16 november 2014.

För mer information, kontakta:
Johan Tidestad, Kommunikationschef, 0708-87 57 75
Email: johan.tidestad@nordnet.se


Nordnet is a Nordic online bank with about 533,300 accounts in Sweden, Norway, Denmark and Finland. We offer private individuals and companies services that make it possible to take control over their financial future. We target conscientious savers in the Nordic countries. The holding company, Nordnet AB (plc), is listed on NASDAQ OMX Stockholm. Visit us at www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk and www.nordnet.fi.