2016-04-18

Nordnet lanserar Sveriges billigaste bolån

Nordnet lanserar idag bolån på den svenska marknaden. Produkten riktar sig till Private Banking-kunder med ett kapital på minst 2,5 miljoner kronor. Lånet erbjuds från en räntesats på 0,79%, vilket gör produkten till Sveriges billigaste bolån.


– Vi lanserar idag en produkt som länge efterfrågats bland våra Private Banking-kunder. Genom detta stärker vi vårt totala låneerbjudande och har nu Sveriges lägsta räntor på bolån, blancolån och värdepappersbelåning, säger Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet.

Nordnets bolån är skräddarsytt för Private Banking-kunder. Räntan är 0,79% om man har totala tillgångar över fem miljoner hos Nordnet, samt 0,99% om man har över 2,5 miljoner.

Upp till 50 procent av bostadens värde kan belånas. Samtliga bolån tecknas med tremånadersränta och lånebeloppet kan vara 1-10 miljoner kronor. De totala tillgångarna hos Nordnet, inklusive tjänstepension, avgör vilken boränta som erbjuds. Nordnet kan erbjuda ett så förmånligt bolån genom att använda sin överskottslikviditet för utlåning till bolån.

– Det är väldigt roligt att kunna lansera en kanonprodukt till en så viktig kundgrupp som Private Banking. Vi vill stärka lojaliteten bland befintliga kunder och öka inflödet av nya, och jag tror att det här är rätt sätt att göra det på, säger Eva Trouin.

För att bli kund i Private Banking hos Nordnet krävs ett totalt kapital om minst 2,5 miljoner kronor. Då får man tillgång till bland annat ett eget service- och mäklarteam och tjänster som skatterådgivning och legal rådgivning.

Räntenivåer för Nordnets bolån

Tillgångar Boränta
5 miljoner + 0,79%          
2,5-5 miljoner         0,99%

Aktuella räntor på Nordnets övriga låneprodukter
Knockoutlånet, Nordnets värdepapperslån: ränta från 0,99%.
Toppenlånet, Nordnets blancolån: ränta från 2,95%.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Henrik Edström, PR-chef
Tel: 070 421 84 66 
E-mail: henrik.edstrom@nordnet.se
Twitter: @henrikedstrom

Nordnet är en bank för investeringar i aktier och fonder som finns i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Idén bakom Nordnet är att ge kunderna kontrollen över sina pengar och investeringar, och målet är att bli förstahandsvalet för sparande i Norden. Nordnet AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm. Besök oss på www.nordnetbankab.wpengine.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.