2022-05-30

Nordnet lanserer elektronisk handel på London Stock Exchange

Nordnet lanserer i dag elektronisk handel på London Stock Exchange, en av verdens eldste og største børser. For å markere dette så vil alle Nordnets kunder kunne kjøpe og selge aksjer på London Stock Exchange frem til 30. juni uten å betale kurtasje.

– Vi er veldig glade for å kunne åpne den digitale døren til London Stock Exchange, og lansere elektronisk handel på en av verdens største og mest likvide finansielle markedsplasser. Aksjehandel gjennom digitale plattformer er en av Nordnets kjernevirksomheter, og derfor føles det ekstra gøy å kunne legge til en viktig børs som London i vårt investeringsunivers, sier Anders Skar, daglig leder i Nordnet Norge.

Den totale markedsverdien av selskaper notert på London Stock Exchange ved utgangen av 2021 utgjorde 3 800 milliarder dollar (USD). Til sammenligning har Nasdaq Nordic – som driver børsene i Sverige, Danmark og Finland – en samlet markedsverdi på cirka 2 500 milliarder dollar, mens Oslo Børs har en samlet markedsverdi på rundt 420 milliarder dollar (ca 4000 mrd NOK). Totalt er ca 2 500 selskaper notert på London Stock Exchange.

– Til tross for Brexit forblir London-børsen helt sentral sett i et globalt økonomisk perspektiv. Med denne lanseringen vil våre kunder få tilgang til et helt nytt investeringsunivers og mulighet til å investere i en lang rekke kjente selskaper, sier Skar.

Nordnet vil tilby handel i de 350 største aksjene på London Stock Exchange, tilsvarende aksjene som inngår i indeksene FTSE100 og FTSE250. Blant de mer kjente selskapene er Burberry, Shell, Rolls Royce, Vodafone, Unilever, Lloyds og HSBC.

Introduksjonstilbudet innebærer at Nordnets kunder vil handle kurtasjefritt frem til og med 30. juni 2022. Som ved handel i andre utenlandske markeder, påløper et valutavekslingsgebyr på 0,25 % for handel på London Stock Exchange. For kjøpsordre belastes også en omsetningsavgift, såkalt ”stamp duty”, på 0,50 %, som tilfaller den britiske stat.

Nordnets kunder vil bli tilbudt gratis realtidskurser fra London Stock Exchange. Åpningstidene på London Stock Exchange er 09.00-17.30 norsk tid.

Les mer om handel på London Stock Exchange her: https://www.nordnet.no/no/kampanjer/london-stock-exchange

Anders Skar, Country Manager Nordnet Norway | 959 222 77 - anders.skar@nordnet.no

Nordnet er en digital bank for sparing og investeringer som opererer i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Med brukervennlighet, tilgjengelighet, et bredt tilbud og lave priser, gir vi kundene våre muligheten til å nå sine ambisjoner som sparere. Besøk oss på www.nordnet.no, www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.