2022-04-28

Nordnet offentliggør i dag delårsrapport for første kvartal 2022.

Selvom kvartalet har været præget af uro som følge af krigen i Ukraine, inflation og stigende renter har Nordnet oplevet fremgang i antallet af nye kunder og tilgang af ny opsparingskapital. Dette vidner om, at investorkulturen for alvor er ved at bide sig fast i Danmark. Samlet set er driftsresultatet for første kvartal 2022 med 580 mio. SEK det næsthøjeste i Nordnets historie. I Danmark har der været stor interesse for aktiesparekontoen, som også er blevet kåret som ”Bedst i test” af Forbrugerrådet TÆNK. Nordnet har nu 23 % af markedet for aktiesparekonti.

I alle fire nordiske lande har Nordnets drift udviklet sig positivt i årets første kvartal. På nordisk plan har Nordnet nu mere end 1,6 mio. kunder, og den samlede opsparingskapital nåede 773 mia. SEK. Også i Danmark var kundetilgangen høj, og der kom 12.300 nye kunder til i kvartalet. Hermed er der nu 342.900 kunder på Nordnets danske platform, hvilket er en stigning på 30% sammenlignet med første kvartal 2021. Samtidig har de private investorer i Danmark tilført yderligere 6,6 mia. SEK i opsparingskapital i perioden januar-marts 2022. Med 3,2 mio. handler stod de danske investorer for ca. 18% af alle handler på Nordnets platform i perioden.

”Første kvartal af 2022 har været præget af krigen i Ukraine, inflation og stigende renter. Trods turbulensen på finansmarkederne er der dog mange tegn på, at den nye danske investeringskultur er kommet for at blive. Vi ligger naturligt på et lavere aktivitetsniveau end i første kvartal 2021, der var helt ekstraordinært, og glæder os over den fortsatte kundetilgang, ny opsparingskapital og en høj handelsaktivitet”, udtaler Anne Buchardt, landechef i Nordnet Danmark.

Herudover har der i Nordnet Danmark været travlt efter lanceringen af aktiesparekontoen ultimo november 2021. Ved udgangen af marts i år havde mere end 62.000 kunder oprettet en aktiesparekonto i Nordnet – svarende til en markedsandel på 23% i løbet af de første 4 måneder af kontoens levetid i Nordnet.

En anden væsentlig begivenhed var den første uddeling af Nordnets nye miljø- og klimapris, The Re:Turn Initiative, hvor de tre organisationer Plastic Change, Naturfonden og Fødevarebanken tilsammen modtog en donation på 226.899 kr. for årets første kvartal, og hvor fordelingen mellem de tre organisationer blev afgjort på baggrund af en afstemning blandt Nordnets danske kunder.

”I en verden med et stigende behov for indsatser på miljøområdet glæder vi os over at være med til at vise, at også virksomheder som Nordnet kan gøre en forskel. Vi er helt klar over, at vores pris alene ikke ændrer verden, men vi kan allesammen bidrage på hver vores måde,” siger Anne Buchardt.

Højdepunkter i kvartalet, Nordnet Danmark:

  • 342,900 kunder ved kvartalets udgang – svarende til en vækst på 30% sammenlignet med første kvartal 2021
  • Ny opsparingskapital på 6,6 mia. SEK, hvorved de danske kunders samlede opsparingskapital nåede 169,8 mia. SEK
  • 3,2 mio. handler gennemført på Nordnets platform
  • Nordnets aktiesparekonto blev kåret som “Bedst i test” af Forbrugerrådet TÆNK – og Nordnet opnåede en markedsandel på 23 procent siden lancering en ultimo november 2021.
  • Første uddeling fra Nordnets nye klima- og miljøpris, The Return: Initiative, var på 226.899 dkr.

Rapporten er tilgængelig på www.nordnetab.com

For mere information, kontakt:

Lene Nording-Grooss, Kommunikationschef i Nordnet Danmark
+45 22 65 67 11, lene.nording-grooss@nordnet.dk

Nordnet er en ledende nordisk digital platform for opsparing og investering. Gennem innovation, enkelhed og transparens udfordrer vi traditionelle strukturer og giver private investorer adgang til samme information, værktøjer og service som professionelle investorer. Besøg os på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.