2018-12-20

Nordnet og Netfonds går sammen og danner den ledende nettmegleren i Norge

Nordnet annonserer i dag kjøpet av den norske banken Netfonds. Sammenslåingen av Nordnet og Netfonds etablerer den ledende nettmegleren i Norge til kamp mot de etablerte storbankene.

Netfonds er en av de ledende aktørene i det norske verdipapirhandelsmarkedet, og var den første nettmegleren i Norge da det ble etablert av Rolf Dammann i 1996. Selskapet tilbyr handel i et bredt utvalg av verdipapirer. Netfonds har i dag over 80 000 registrerte kunder i Norge og Sverige og totalt 17 milliarder NOK i sparekapital. Netfonds oppnådde et resultat på 42 millioner NOK før skatt i 2017.

 – Dette et stort og viktig skritt for å befeste og utvikle vår posisjon i det norske spare- og investeringsmarkedet. Netfonds er en pioner i den digitale verdipapirhandelen i Norge, og har akkurat som Nordnet utfordret etablerte strukturer og storbanker til fordel for private sparere og investorer i mange år. Nå ønsker vi å ta det beste fra Netfonds og kombinere dette med det beste fra Nordnet, med et mål om å bygge Norges beste kundeopplevelse innen sparing og investering til fordel for våre nå felles kunder, sier Anders Skar, daglig leder i Nordnet Norge.

Avtalen mellom partene ble undertegnet den 20. desember. Handelen forutsettes godkjent av Finanstilsynet, noe som forventes å skje innen tre måneder.

Harald S. Thorstensen, daglig leder i Netfonds, mener sammenslåingen vil skape et unikt kompetansemiljø innen verdipapirhandel.

 – Vi er stolte av våre meget kompetente ansatte som har bygget opp dette selskapet fra ingenting. En sammenslåing av de norske kontorene til Netfonds og Nordnet vil etablere et sterkt kompetansemiljø innen selvbetjent verdipapirhandel, og våre ansatte vil nå bli en del av et større nordisk system med flere muligheter. I fellesskap vil vi bli en spennende leverandør av tjenester til våre kunder, sier daglig leder i Netfonds, Harald S. Thorstensen.

Nordnets Norge-sjef går enda lengre og beskriver dette som en perfekt match. 

– Nordnet og Netfonds sine produkter, tjenester og kundegruppe går sammen som hånd i hanske. Det er åpenbare synergier på for eksempel teknologi, administrative prosesser og håndtering av regelverk. Sammen kan vi bli mer effektive og investere mer tid på å bygge fremtidens digitale tjenester for sparing og investering, sier Anders Skar.

Nordnet Bank AB er et nordisk finanskonsern med virksomhet i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Totalt har selskapet 741 800 aktive kunder og 323 milliarder SEK i sparekapital. Nordnet Norge hadde ved utgangen av tredje kvartal 107 600 aktive kunder med en total sparekapital på 42,1 milliarder SEK.

For mer informasjon, kontakt:

Anders Skar, daglig leder Nordnet Norge, +47 959 222 77, anders.skar@nordnet.no.

Harald Sperlin Thorstensen, daglig leder Netfonds, +47  911 162 95, hst@netfonds.no

Nordnet er en bank for investeringer i aksjer og fond som er tilstede i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Tanken bak Nordnet er å la kundene selv ta kontroll over pengene og investeringene sine, og målet er å bli førstevalget for sparing og investering i Norden. Besøk oss på www.nordnetab.com, www.nordnet.no, www.nordnet.se, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.