2016-04-21

Nordnet Q1: Fortsat høj tilvækst af danske kunder

Det har været en hård start på børserne 2016. Men alligevel fortsætter antallet af kunder med at stige i høj hastighed i Nordnets danske afdeling. De seneste 12 måneder er stigningen på 34 procent. 


Børsåret 2016 har fået en usædvanlig hård start og samtlige nordiske børser faldt i første kvartal. Indledningen af perioden var især turbulent, og som de fleste andre var de nordiske markeder nede 15-20 procent, hvilket betød den værste start på et år siden finanskrisens 2008. Lave oliepriser, stejle kursfald i Kina og negative rentesatser er hændelser, som påvirkede aktiemarkederne i første kvartal.

– På trods af et turbulent marked oplever vi fortsat en høj interesse blandt danskerne for vores produkter og for at investere på børsen. For eksempel har vi cirka 750 pensionskunder, som vi lige nu arbejder på at få ind som Nordnet-kunder, siger Max Gandrup, landechef for Nordnet i Danmark. 

Højdepunkter for Nordnet i Danmark Q1 sammenlignet med Q1 2015

Indtægterne steg med 15 procent, primært relateret til provisionsindtægter og valutaveksling ved køb af aktier i udlandet
Driftsresultatet var 26 millioner kroner, en stigning på 12 procent
Omkostningerne steg med 18 procent, på grund af mere personale
Antal handler steg med 11 procent
Aktive kunder: 58.300, en stigning på 34%

I løbet af første kvartal blev NGM-børsen lanceret i Danmark, og Nordnets kunder var de første, som fik mulighed for at handle på denne markedsplads. I samarbejde med Commerzbank tilbydes danske investorer kurtagefrihandel i certifikater fra Commerzbank hele 2016. Handel med certifikater er relativt nyt på det danske marked, og dette tilbud er derfor en god mulighed for danske investorer for at få øjnene op for enkel handel i råvarer, indeks samt bull & bear-produkter med gearing.

– Vi har mærket en stor interesse fra vores kunder for NGM-børsen og er glade for at kunne tilbyde et endnu større produktudvalg til vores kunder. Jeg er sikker på, at certifikathandlen vil stige fremover, fordi det giver engagerede investorer endnu flere muligheder i markedet, siger Max Gandrup.

Læs hele rapporten her http://org.nordnet.se/.

For yderligere information kontakt venligst
Max Gandrup, Landschef for Nordnet Danmark, telefon: 45 24 29 15 00
E-mail: max.gandrup@nordnet.dk

Nordnet er en bank for investering i værdipapirer, og vi findes i Danmark, Sverige, Finland og Norge. Ideen bag Nordnet er at give kunderne kontrollen over deres penge og investeringer, og målet er at blive den foretrukne bank for investorer i Norden. Nordnet AB (publ) er noteret på Nasdaq Stockholm. Besøg os på www.nordnetbankab.wpengine.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.