2012-01-18

Nordnet: Svenskere og finner elsker Vestas

Vestas er den mest populære udenlandske aktie blandt de private investorer hos internetbanken Nordnet i Finland, og i Sverige er aktien den næstmest populære. Det viser Nordnets rapport over det seneste kvartals udvikling, Investering i Norden. Rapporten viser blandt andet også, at danskernes aktiehandel i udlandet er steget kraftigt, og at belåningen er faldende.


”Selvom Vestas-aktien i de seneste måneder har haft en skuffende udvikling, skal man ikke glemme, at selskabet stadig er blandt verdens førende vindmølleproducenter. Samtidig er det en særdeles likvid og volatil aktie, som derfor også er interessant for meget aktive investorer”, siger Max Gandrup, landechef for Nordnet i Danmark.

Mest handlede udenlandske aktier

Sverige Norge Danmark Finland
Northland Resources Apple Trina Solar Vestas
Vestas Hansen Natural Vostok Nordic Mining
DNO International NU Skin Enterprises Wells Fargo Bank of America

Internationale danskere
Blandt de private investorer hos Nordnet er danskerne nordiske mestre i international handel. Hele 43% af danskernes handler gennemføres på en udenlandsk børs, hvilket er det højeste niveau nogensinde.

”At vi danskere er så åbne for at investere på andre markeder skyldes formentlig, at Københavns Fondsbørs er Nordens mindste – der er ganske enkelt et behov for at supplere med aktier fra andre brancher, end dem som er repræsenteret på vores egen børs. Samtidig har der i medierne på det seneste været en del fokus på, at man bør sprede sine investeringer på flere markeder og typer af værdipapirer for at håndtere sin risiko”, siger Max Gandrup, landechef for Nordnet i Danmark.

Handler på andre markeder end hjemmemarkedet
(Procentdel af handler gennemført via Nordnet på andre børser end hjemmemarkedernes.)

Land Q4 2011 Q3 2011
Sverige (SEK) 12% 9%
Norge (NOK) 11% 10%
Danmark (DKK) 43% 32%
Finland (EUR) 9% 14%

Om undersøgelsen
Nordnet har undersøgt forskellene på investering, opsparing og aktiehandel i de nordiske lande. I undersøgelsen anvendes statistik fra Nordnets ca. 405.000 depoter i Danmark, Norge, Sverige og Finland fra fjerde kvartal 2011. Undersøgelsen viser blandt andet, hvor høj belåningen er, hvilke aktier og investeringsbeviser, som de private investorer har investeret i, samt hvor stor en andel af opsparingen, som er placeret i kontanter, aktier og investeringsbeviser.

Hele undersøgelsen er vedhæftet.

For yderligere information, kontakt venligst:
Max Gandrup, Landechef for Nordnet Danmark
Mobil: +45 24 29 15 00 eller +46 709 89 00 71
E-mail: max.gandrup@nordnet.dk

Nordnet provides services that simplify savings, investments and loans to private investors in the Nordic region. We focus on active savings with a modern and smart approach. The holding company, Nordnet AB (plc), is listed on NASDAQ OMX Stockholm. Nordnet is the leading broker in the Nordic region with about 405,000 accounts in Sweden, Norway, Denmark and Finland. Visit us at www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk and www.nordnet.fi.