2022-05-10

Nordnet vinner Stora Kommunikationspriset 2022

Nordnet har idag tilldelats Stora Kommunikationspriset 2022 i kategorin ”Bästa digitala kommunikation”. Priset delas ut av organisationen Sveriges Kommunikatörer.

Sveriges Kommunikatörer är Sveriges största organisation för alla som arbetar professionellt med kommunikation. Organisationens uppdrag är att stärka kommunikationens nyckelroll i företag och samhälle. Stora Kommunikationspriset delas ut i fem olika kategorier, och nominerade tillsammans med Nordnet i kategorin ”Bästa digitala kommunikation” var E-hälsomyndigheten och Kvinnojouren Huddinge.

– Det är en stor ära att få det här priset, som i mitt tycke är det finaste man kan få i kommunikations-Sverige. Att vi vinner i kategorin Bästa digitala kommunikation gör det extra kul. Nordnet står för att demokratisera sparande och investeringar, och där är digitalisering en viktig faktor – framväxten av internet var grunden till att Nordnet startade en gång i tiden. När det gäller kommunikation gör digitaliseringen det mycket enklare att nå ut till många människor på lika villkor. Ett stort tack till Sveriges Kommunikatörer, alla på Nordnet som stöttar oss varje dag och naturligtvis till alla Sveriges sparare som har engagerat sig för bättre villkor för sparandet, säger Johan Tidestad, kommunikationschef på Nordnet.

Vinnarmotiveringen från juryn är följande: ”Årets vinnare visar att organisationer med en genomtänkt strategi för sociala medier besitter både makt och medel för att skapa förändring. När ett politiskt lagförslag om att begränsa investeringssparkonton föreslogs stod årets vinnare fast vid sina värderingar och kunder. Genom att vara snabbtänkta lyckades Nordnet skapa stort engagemang och driva opinion som ledde till att lagförslaget stoppades.”

– Vi är oerhört glada och stolta för det här priset, som inte bara är en seger för oss utan också för de svenska spararna. När förslaget om försämrade villkor för investeringssparkonto blev känt väcktes en känsla av orättvisa och ilska hos sparare över hela Sverige. För att ta tillvara det här otroliga engagemanget startade vi ett digitalt upprop där spararnas röster förenades till en stark gemensam folkrörelse. Den största vinsten är naturligtvis att folkets sparform nummer ett, investeringssparkonto, fortfarande har bra och konsekventa villkor, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet

För mer information, kontakta:
Johan Tidestad, Kommunikationschef
johan.tidestad@nordnet.se, 0708-875 775