2009-11-02

Nordnetin eQ:n integrointi etenee suunnitelmien mukaan

eQ:n online-välitystoimintaa koskeva Nordnetin integraatio etenee suunnitelmien mukaan. Osana integraatiota eQ lopettaa instituutiovälitystoimintansa. Organisaatiomuutoksia on tehty, ja Jan Dinkelspiel on nimitetty Nordnetin Suomen maajohtajaksi.

Nordnet, Pohjoismaiden suurin välittäjä, osti Suomen suurimman online-välittäjän eQ Pankin 1.7.2009. Osana Nordnetin tavoitetta tulla johtavaksi säästämiseen erikoistuvaksi pankiksi, Nordnet on aloittanut integroimaan eQ:n arvopaperinvälitystoimintaa osaksi omaa liiketoimintaansa.
Nordnet vahvisti aiemmin tiedotteessaan, että se integroi eQ Pankin online-välitystoiminnan nykyiseen liiketoimintaansa 2010 mennessä. Tämän strategisen päätöksen vuoksi, eQ Pankki on päättänyt lopettaa instituutiovälitys-, markkinatakaus- ja analyysitoimintansa marraskuun 2009 aikana. Tällä ei ole vaikutusta eQ:n varainhoitoon, online-välitystoimintaan tai pankkitoimintoihin.

Tulevaisuudessa eQ tarjoaa analyysipalvelut ja aamukatsaukset asiakkailleen yhteistyökumppanin avulla. Instituutiotoimintojen lopettamisella ei ole vaikutusta asiakkaiden kaupankäyntimahdollisuuksiin. eQ Pankin private deskin ja online-yksikön ammattitaitoinen henkilöstö, jolla on usean vuoden kokemus markkinoilta, palvelee asiakkaita jatkossakin.

Joitain organisaatiomuutoksia on tehty. Jan Dinkelspiel on nimitetty Nordnetin Suomen maajohtajaksi. Marjaana Häkli, joka on johtanut eQ:n sähköisiä arvopaperinvälityspalveluita, on päättänyt jättää yhtiön. Nuutti Hartikainen on nimitetty uudeksi eQ:n arvopaperinvälityksen johtajaksi.

“Näen suurta potentiaalia Suomen säästämismarkkinoilla, jossa nyt etenemme. Integraatioprosessi etenee hyvin ja odotan yhteisen vahvemman arvopaperinvälitysvalikoiman tarjoamista yksityisasiakkaille”, sanoo Jan Dinkelspiel.

Files