2021-07-01

Nordnetin kansainväliset indeksirahastot muuttuvat vastuullisiksi

Nordnetin neljä kansainvälistä indeksirahastoa saavat tästä päivästä alkaen vastuullisuusluokittelun ja täyttävät samalla uuden vastuullista sijoittamista koskevan EU-sääntelyn edellytykset kestävyyteen liittyvien tietojen antamisesta.

Vuosi sitten Nordnet toi markkinoille neljä kansainvälistä indeksirahastoa, jotka kattavat maailman suurimmat markkinat USA:ssa, Euroopassa, kehittyvillä markkinoilla ja globaalisti. Rahastot seuraavat vakiintuneita MSCI- ja S&P-indeksejä.

Nyt rahastojen tuotekehitys ottaa harppauksen, kun niiden sijoituspolitiikka muuttuu niin, että rahastot ottavat vastuullisuuskriteerit huomioon salkunhoidossa EU:n uuden kestävää sijoittamista koskevan sääntelyn mukaisesti. Rahastot täyttävät jatkossa vaatimukset, jotka on annettu EU:n tiedonantoasetuksen 8. artiklassa, mikä tarkoittaa, että rahastot edistävät ympäristöön tai yhteiskuntaan liittyviä ominaisuuksia. 8. artiklan mukaisia rahastoja kutsutaan yleisesti  ”vaaleanvihreiksi”.

Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että rahastojen seuraamat indeksit muuttuvat vastaaviksi vastuullisiksi indekseiksi. Esimerkiksi Nordnet Indeksirahasto Maailman seuraama indeksi muuttuu MSCI World -indeksistä MSCI World ESG Leaders -indeksiin ja Nordnet Indeksirahasto USA:n seuraama indeksi muuttuu S&P 500 -indeksistä S&P 500 ESG -indeksiin. Uusien indeksien mukaisesti rahastot sijoittavat jatkossa korkeimmat ESG-pisteet omaaviin yrityksiin kullakin sektorilla. Samalla rahastojen nimiin lisätään ESG-pääte. Muutos ei vaikuta osuudenomistajilta perittävien vuotuisten palkkioiden suuruuteen.

Rahaston uusi nimi Aiempi indeksi Uusi indeksi
Nordnet Indeksirahasto Maailma ESG MSCI World MSCI World ESG Leaders
Nordnet Indeksirahasto USA ESG S&P 500 S&P 500 ESG
Nordnet Indeksirahasto Eurooppa ESG MSCI Europe MSCI Europe ESG Leaders
Nordnet Indeksirahasto Kehittyvät Markkinat ESG MSCI Emerging Markets MSCI Emerging Markets ESG Leaders
  • Vuosi sitten lanseeratuista indeksirahastoista tuli nopeasti yksityissijoittajien suosikkeja niiden helppouden, laajan hajautuksen ja matalien kulujen ansiosta. Rahastoja on jo 76 000 suomalaisella tilillä ja lähes 50 000 eri asiakkaalla. Nyt nostamme rahastot uudelle tasolle mukauttamalla salkunhoidon EU:n kestävää sijoittamista koskeviin sääntöihin. Vastuullisuus on vahva ja nouseva trendi sijoittamisessa. Muutoksella vastaamme samalla asiakkaiden kysyntään, sanoo Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen.

Nordnetin kansainvälisiä indeksirahastoja hallinnoivat yhdessä Nordnet ja J.P. Morgan. Rahastojen kaikki tiedot ovat saatavilla osoitteessa nordnet.fi/indeksirahastot.

Lisätietoja antaa:
Suvi Tuppurainen, Nordnet Suomen maajohtaja
+358 50 380 3877, suvi.tuppurainen@nordnet.fi