2017-12-29

Nordnetin #rahapodi Suomen paras podcast

Suomalaista podcast-kulttuuria edistävä verkkosivusto jakso.fi järjesti toista kertaa kilpailun, jossa kuulijat saivat äänestää parasta suomalaista podcastia. Nordnetin talousaiheinen #rahapodi sai 32 prosenttia annetuista äänistä ja valittiin Suomen parhaaksi podcastiksi 2017 (vuonna 2016 2. sija). Rahapodi dominoi iTunesin podcastien top-listoja, sitä kuunnellaan noin 20 000 kertaa viikossa ja yhteensä kuunteluita on kertynyt yli miljoona.

Rahapodia juontavat Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen. Asiallisessa, mutta huumorilla höystetyssä #rahapodissa käydään läpi rahoitusalan ajankohtaisia aiheita helposti ymmärrettävällä tavalla. Teemat valitaan ensisijaisesti kuulijoiden esittämien kysymysten perusteella, jolloin keskustelua käydään aiheista, jotka askarruttavat tavallisia sijoittajia.

Rahapodissa on kuultu usein vierailevia ääniä, kuten mediapersoona ja kaupunginvaltuutettu Jasmin Hamid, Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski, jääkiekon maailmanmestari Aapeli Räsänen, Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo ja Vasemmistoliiton kansanedustaja ja puheenjohtaja Li Andersson.

10 jakson kokeilusta on syntynyt merkittävä ilmiö, josta on saatu nauttia jo 100 jakson verran kerran viikossa. Vuoden 2017 suosituimmiksi aiheiksi nousivat 35-vuotiaana eläkkeelle, Bitcoin, naisten sijoittaminen ja globaalit megatrendit. Lisäksi erityisesti Veikkaus ja rahapelien markkinointi puhututtivat sosiaalisessa mediassa.

  Hienoa on se, että #rahapodi ei ole Nordnetin markkinointikanava. Sitä tehdään puhtaasti kuulijoiden toiveiden mukaan ja saamme Miikan kanssa puhua mistä haluamme, sanoo Nordnet Suomen talousasiantuntija ja #rahapodimies Martin Paasi. 

  Mahtavaa, että olen saanut terävöittää kansan syvien rivien spelögaa ja tuoda talousasiat jokaisen tietoisuuteen, toteaa Nordnetin yhteistyökumppanuuksista vastaava ja #rahapodimies Miikka Luukkonen. 

  #rahapodi on erinomainen esimerkki pitkäjänteisestä säästäjien ja sijoittajien tukemisesta ja uudenlaisesta tavasta puhua rahasta ja taloudesta pilke silmäkulmassa. Se tekee hyvää koko sijoitusalalle, joka kärsii jäykästä ja ei-läpinäkyvästä keskustelusta, sanoo Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen. 

  Kun kävin äänestäjien perusteluja läpi, sieltä nousi selvästi esille yhdistelmä hyödyllisyys-hauskuus. Tuo yhdistettynä tasaisen tappavaan julkaisutahtiin oli varmaan Rahapodin äänestyssuosion takana, sanoo Jakso.fin perustaja Olli Sulopuisto.

#rahapodin saavutuksia juhlitaan fanien kanssa erityisellä livelähetyksellä tammikuussa 2018.

Lisätietoja antaa:

Martin Paasi, Nordnet Suomen talousasiantuntija
050 591 8292 / martin.paasi@nordnet.fi

Nordnet on pohjoismainen pankki, jonka kautta voi sijoittaa osakkeisiin ja rahastoihin. Nordnetin tavoitteena on antaa asiakkaille työkalut omien sijoitustensa hallintaan ja olla pohjoismaisten säästäjien ja sijoittajien ykkösvalinta. Tutustu meihin osoitteessa www.nordnet.fi tai www.nordnetab.com.

Files