2021-08-24

Nordnets app vinner internationella designpriset Red Dot Award

Nordnet har vunnit det prestigefyllda priset Red Dot Design Award. Priset tilldelas Nordnet i kategorin ”Varumärken och kommunikation” för bolagets mobilapp.

Red Dot Award är ett av världens största och mest ansedda designpriser och delas varje år ut av den tyska organisationen Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Priset grundades 1955 och juryn består av 24 internationella designexperter. Vinnarna utmärker genom sig genom exceptionell kvalitet i produkt- och kommunikationsdesign.

– Det här priset betyder mycket för oss, och jag är superstolt över både appen och teamet bakom. Användarnytta, modern design och frekventa uppdateringar är ledord i vårt utvecklingsarbete, och vi är otroligt glada att juryn gett oss det här erkännandet, säger Rasmus Järborg, produktchef på Nordnet.

Företag, designers och byråer från hela världen anmäler sina kreativa projekt till tävlingen, och priser delas ut i de tre kategorierna Varumärken och kommunikation, Produkter samt Koncept. Antalet bidrag var i år rekordhögt. Nordnet vinner pris i huvudkategorin ”Varumärken och kommunikation” och underkategorin ”Finansappar”. Ytterligare information om tävlingen finns på www.red-dot.org.

Nordnets mobilapp i nuvarande design lanserades under 2018, och en ny version släpps i genomsnitt var nionde dag. Appen har på kort tid blivit mycket uppskattad av användarna, och idag använder runt 60 procent av Nordnets 1,5 miljoner kunder bara appen eller mestadels appen. Under första halvåret 2021 gjordes runt 30 procent av alla avslut på Nordnets plattform via appen.

– Vi ser att mobilen blir en allt viktigare kanal för privatekonomiska ärenden, och över hälften av våra kunder använder idag enbart eller till övervägande del appen för att logga in på Nordnets plattform och se över sitt sparande. Appen är högt prioriterad för både oss och våra kunder, och därför är det extra kul att få en så prestigefylld utmärkelse som Red Dot Award, säger Rasmus Järborg, produktchef på Nordnet.

Nordnets app finns tillgänglig i Apple Appstore och Google Play.

För mer information, kontakta:
Johan Tidestad, Kommunikationschef
johan.tidestad@nordnet.se, 0708-875 775