2009-08-05

Norske fondssparere: Kjøper Kina-fond

Interessen for å kjøpe aksjefond blant norske fondssparere var høy i juli. Favorittregionen var Asia, og fremfor alt Kina. Det viser fersk statistikk fra Nordnet Bank.

– Kina har i løpet av juli seilt opp som fondssparernes favorittregion. Jeg tror dette skyldes at sparerne har tiltro til de positive signalene rundt landets økonomi. Kina er et av de få landene hvor BNP-veksten forventes å øke neste år, kredittproblemene i landet er små og regjeringen har satset stort på å forsterke landets infrastruktur, sier Anders Skar daglig leder i Nordnet Norge.

Totalt ble det kjøpt fond for 65 millioner og solgt fond for 47 millioner, det vil si at Nordnets privatkunder nettokjøpte fondsandeler for 18 millioner i juli. Og pengene går til aksjefond; blant de 10 mest kjøpte fondene finner vi kun ett rentefond, mens blant de 10 mest solgte fondene er halvparten rentefond. I juli var Holberg Norge det mest populære fondet å kjøpe, mens Nordea Pengemarked var det mest populære fondet å selge.

– Trenden vi har sett blant norske fondssparere i hele år forsterkes i juli. Private fondssparere fortsetter å kjøpe aksjefond og søker stadig vekk mer risiko og potensial i sparingen sin. Økt interesse for Asia og Kina sørget for at Carlson-fond er på topp ti listen for første gang, mens Holberg Norge befestet sin posisjon som det mest populære fondet for fjerde måned på rad, avslutter Skar.

De mest kjøpte og solgte fondene blant Nordnets kunder i juli:

Mest kjøpte fond:
1. Holberg Norge
2. Carlson China Micro Cap
3. WarrenWicklund Norge
4. Carlson Asian Small Cap
5. Skagen Høyrente
6. Handelsbanken Latin Amerika
7. Fidelity China Focus
8. East Capital Ryssland
9. Fidelity Greater China
10. HSBC GIF Indian Equity

Mest solgte fond:
1. Nordea Pengemarked
2. WarrenWicklund Pengemarked
3. JPM Sterling Bond – GBP
4. JPM Eastern Europe
5. Holberg Likviditet
6. DnB NOR SMB
7. Skagen Vekst
8. WarrenWicklund Utbytte
9. Fidelity Financial Services
10. Storebrand Rente +

Statistikken som presenteres baseres på Nordnets 44.000 kunder i Norge i juli måned.

Kilde: Nordnet
For ytterligere informasjon, kontakt:
Anders Skar, daglig leder Nordnet Norge, +47 23333016, +47 95922277, anders.skar@nordnet.no

Files