2013-05-10

Opiskelijat saivat puheenvuoron: Nordnet kaupallisen alan ihannetyönantajien listan neljänneksi kovin nousija

Universum toteutti yli 10 000 vastaajaa kattavan opiskelijatutkimuksen korkeakouluopiskelijoiden ihannetyönantajista. Pohjoismaiden johtava arvopaperinvälittäjä Nordnet raketoi kaupallisen alan tuoreessa listauksessa sijalle 60, mikä merkitsee edellisvuoteen nähden 26 sijan kohennusta.


Universumin opiskelijatutkimukseen vastasi vuonna 2013 yhteensä 10 519 yliopisto- tai korkeakouluopiskelijaa, joista kaupallisen alan vastaajia oli 3 212. Tänä vuonna kaupallisen alan opiskelijat äänestivät Nordnetin neljänneksi kovimmaksi nousijaksi 100 yhtiön joukossa.

–  Pitkäjänteiset ponnistelumme houkuttelevan työnantajakuvan kehittämiseksi kantavat hedelmää. Olemme panostaneet viime vuosina opiskelijoihin merkittävästi tarjoamalla heille monipuolisia ja tarvittaessa myös osa-aikaisia työtehtäviä. Toimintamallimme on lisäksi mahdollistanut korkeakouluopintojen ja työnteon yhdistämisen joustavalla tavalla, mistä opiskelijan on ollut luontevaa jäädä valmistumisen jälkeen työelämään. Universumin opiskelijatutkimuksen johtopäätökset osoittavat, että kaupallisen alan opiskelijat harkitsevat työnantajavalintaansa tarkasti. Nordnetin työilmapiirin positiivinen vire ja eteenpäin katsova organisaatiokulttuuri ovat ulkopuolisenkin silmin havaittavissa olevia toiminnan kulmakiviä. Olemme jatkuvasti kiinnostuneita nuorista talenteista ja myös tällä hetkellä rekrytoimme uusia tulevaisuuden osaajia vahvistamaan asiakaspalveluamme entisestään, Nordnet Suomen maajohtaja Niklas Odenwall sanoo.

Nordnetin toimintamalli on jo osoittanut toimivuutensa

Nordnetillä on esittää konkreettisia yksilötapauksia, jotka ovat työskennelleet korkeakouluopintojensa aikana yhtiön sisällä lukuisissa eri työtehtävissä, jääden valmistumisen jälkeen kokopäiväisiksi työntekijöiksi. Yksi heistä on Jukka Oksaharju, joka on työskennellyt Nordnetissä koko kauppatieteellisen opiskeluaikansa asiakaspalvelun, myynnin ja meklarin työtehtävissä.

–  Nordnetissä nuori työntekijä on samalla viivalla muiden kanssa. Työnantajana Nordnet tarjoaa opiskelijalle arvokasta käytännön kokemusta ja tunteen siitä, että sinuun ja kykyihisi uskotaan. Vaikka joukkuehenki on työntekijöiden keskuudessa vahva, tarjoaa Nordnet näytönpaikkoja myös yksilötasolla. Mielestäni Nordnetissä kohdellaan henkilöstöä voimavarana, eikä välttämättömänä kustannuseränä. Nordnetissä työntekijälle avautuu rahoitusalan urapolku pohjoismaisessa laajuudessa ja nuorekkaassa ilmapiirissä, kuvailee Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta maisteriksi valmistunut Nordnet Suomen meklari ja sijoitusbloggaaja Jukka Oksaharju.

Universumin opiskelijatutkimuksen vastausten perusteella on ilmeistä, että erityisesti kaupallisen alan opiskelijat kiinnittävät runsaasti huomiota työnantajan liiketaloudelliseen menestykseen. Eurooppalaisen pankkisektorin muutoin varsin tuulisessa markkinatilanteessa Nordnetin vahva ja vakaa suorituskyky sekä uskottava kasvuvisio ovat tulleet noteeratuiksi työmarkkinoilla.

–  Nordnetin aktiivinen ja moderni toimintatapa sekä uuden kokeilemiselle avoin ilmapiiri puhuttelevat opiskelijoita, jotka haluavat kuulua voittajien tiimiin. Mielestäni hyvän yhtiön tulee viestiä visionsa kristallinkirkkaasti, jotta potentiaaliset työnhakijat sisäistävät, miksi yhtiö on sidosryhmilleen selvästi kilpailijoita parempi yhteistyökumppani. Opiskelijat ja vastavalmistuneet etsivät omalla alallaan vahvaa työnantajaa, joka kykenee yhdistämään mielenkiintoiset työtehtävät, kannustavan ilmapiirin ja liiketaloudellisen menestyksen. Nordnetin heittämä haaste toimialan dinosauruksille on otettu työnhakijoiden keskuudessa vastaan erittäin innostuneesti, Odenwall jatkaa.

Lisätietoja antaa:
Niklas Odenwall, Nordnet Suomen maajohtaja, +358 40 565 6043
niklas.odenwall@nordnet.fi

 

Liite 1. Kaupallisen alan korkeakouluopiskelijoiden ihannetyönantajat (Universum 2013)

Työnantaja 2013 Muutos 2012-2013
% Sijoitus
Nordea 14,69% 1 5
KONE 13,95% 2 0
OP-Pohjola-ryhmä 13,76% 3 10
Fazer 13,09% 4 -1
S-ryhmä (SOK) 12,98% 5 3
Stockmann 12,15% 6 -2
Finnair 11,39% 7 -6
Suomen Pankki 10,09% 8 4
Rovio Entertainment 9,53% 9
Marimekko 9,50% 10
Nordnet 2,19% 60 26

Nordnet provides services that simplify savings, investments and loans to private investors in the Nordic region. We focus on active savings with a modern and smart approach. The holding company, Nordnet AB (plc), is listed on NASDAQ OMX Stockholm. Nordnet is the leading broker in the Nordic region with about 456,000 accounts in Sweden, Norway, Denmark and Finland. Visit us at www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk and www.nordnet.fi

Files