2013-01-03

Optimistiske fondssparere foran 2013.

Fondssparerne øker andelen aksjefond i porteføljen og satser på et positivt børsår i 2013. Det viser fersk fondsstatistikk fra Nordnet Bank.


Fondssparerne hos Nordnet satte et solid punktum for 2012 og nettotegnet fond for 86,2 millioner i desember. Bare november og januar i fjor kan skilte med en høyere nettotegning enn desember. Trenden med en stadig større interesse for aksjefond fortsatte også. 63 prosent av nettotegningen i desember var i aksjefond og 37 prosent i rentefond. Til sammenligning var 65 prosent av nettotegningen i rentefond og 35 prosent i aksjefond i november.

– Aksje- og fondssparerne har generelt vært forsiktige i 2012, men risikoappetitten har økt gradvis utover høsten. I desember så var det for første gang siden starten på 2012 større interesse for aksjefond enn rentefond, sier daglig leder i Nordnet Bank, Anders Skar.

KLP og Alfred Berg dominerer topp listen over de mest kjøpte fondene i desember. Fire av fondene er fra KLP og tre er fra Alfred Berg.

– Tre av fire KLP fondene på listen er indeksfond. Det er ikke så mange som tilbyr indeksfond i det norske markedet. KLP har posisjonert seg som den ledende tilbyderen og rir derfor godt på denne bølgen av økende popularitet for lavkostnadsfond, sier Anders Skar.
 

Mest nettokjøpte fond Mest nettosolgte fond
KLP AKSJE VERDEN INDEKS
KLP PENSJON II
KLP AKSJE NORGE INDEKS II
HOLBERG KREDITT
ALFRED BERG PENGEMARKED
KLP AKSJE FREMVOKSENDE MARKEDER II
ALFRED BERG HØYRENTE
ARCTIC HIGH RETURN CLASS A
ALFRED BERG LANG OBLIGASJON
FIDELITY THAILAND FUND
DNB NOR ASIA
FRANKLIN US OPPORTUNITIES A
FRANKLIN BIOTECH DISCOVERY FOND 796 A
HOLBERG NORGE
HOLBERG LIKVIDITET
ABERDEEN EMERGING MARKETS EQUITY FUND
SKAGEN KONTIKI
KLP PENSJON
EAST CAPITAL RYSSLANDSFOND
JPMORGAN GLOBAL HEALTHCARE A

Tabell: Mest nettokjøpte og nettosolgte fond desember 2012.

 
Statistikken som presenteres baseres på Nordnets 53.000 kunder i Norge for desember måned.

 
Kilde: Nordnet | For ytterligere informasjon, kontakt Anders Skar, Nordnet Norge, +47 959 222 77, anders.skar@nordnet.no

 
 
Nordnet provides services that simplify savings, investments and loans to private investors in the Nordic region. We focus on active savings with a modern and smart approach. The holding company, Nordnet AB (plc), is listed on NASDAQ OMX Stockholm. Nordnet is the leading broker in the Nordic region with about 435.600 accounts in Sweden, Norway, Denmark and Finland. Visit us at
www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk and www.nordnet.fi.

Files