2017-05-23

Peter Dahlgren ny administrerende direktør i Nordnet

Peter Dahlgren tiltrådte på mandag som ny administrerende direktør i Nordnet. Han kommer fra banken SEB der han var leder for forretningsområdet Liv, Pensjon og Kapitalforvaltning og var medlem av konsernledelsen. 

 Finansbransjen må forholde seg til en rask teknisk utvikling, fortsatt økende reguleringer og mer bevisste kunder. I det miljøet er Nordnet perfekt posisjonert. Med 600 000 kunder og 240 milliarder i sparekapital har vi et godt utgangspunkt, samtidig som vi har en optimal størrelse for å kunne være agile og reagere raskt på kundenes endrede behov, sier Peter Dahlgren.

Nordnet ble nylig kjøpt opp og tatt av børs og fikk nytt styre i februar. Nå er også den nye administrerende direktøren på plass. 

– Dette er en bra og sterk rekruttering. Peter Dahlgren har bred erfaring fra finansbransjen. Han er landets mest erfarne innenfor sparing og pensjon, og har jobbet med utvikling av nye digitale produkter og tjenester. Hans oppdrag er å ta Nordnet til neste nivå, sier Hans Larsson, styreleder i Nordnet.

Peter Dahlgren er født i 1972 og har siden han ble ansatt i SEB i 2008 jobbet blant annet som investeringssjef, leder for Institutional Clients, ansvarlig for sparingsorganisasjonen og nå sist som leder for forretningsområdet Liv, Pensjon og Kapitalforvaltning. Han har tidligere jobbet i Nordea, Skandia Liv og Sjunde AP-fonden.

I oktober i fjor kjøpte Nordic Capital Fond VIII (”Nordic Capital”) og Öhmangruppen, gjennom NNB Intressenter, Nordnet og tok selskapet av børs. På en ekstraordinær generalforsamling i februar ble styret valgt. Styret består foruten Hans Larsson av Tom Dinkelspiel og Jan Dinkelspiel fra Öhmangruppen, Christian Frick, Partner, NC Advisory AB, rådgiver for Nordic Capitals Fonder, Christopher Ekdahl, Director, NC Advisory AB, rådgiver for Nordic Capitals Fonder samt Blocket-grunnleggeren Pierre Siri.

– Det er en styrke å stå utenfor børsen med kraftfulle og engasjerte eiere. Nå skal vi bygge den beste kundeopplevelsen innenfor investeringer og sparing. Det forutsetter at vi blir enda bedre på å forstå kundenes behov og blir raskere på å omsette dem til konkrete leveranser – det gjelder både brukergrensesnitt, produkter og service, sier Peter Dahlgren.

For mer informasjon, kontakt:

Johan Tidestad, Kommunikasjonssjef, +46 708 875 775

johan.tidestad@nordnet.se


Nordnet er en bank for investeringer i aksjer og fond som er tilstede i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Tanken bak Nordnet er å la kundene selv ta kontroll over pengene og investeringene sine, og målet er å bli førstevalget for sparing og investering i Norden. Besøk oss på www.nordnetab.com, www.nordnet.no, www.nordnet.se, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.