2017-04-28

Privatspararna överger Hexagon

Stockholmsbörsen har börjat året avvaktande men långsamt tagit fart i april. Resultatet i det franska presidentvalet skapade trygghet hos investerarna och starka kvartalsrapporter har lyft Stockholmsbörsen. Nordnets kunder försöker bottenfiska i H&M och överger Hexagon där många tycks tro att en framtida rättegång mot Ola Rollén gör bolagets utveckling osäker.           

I april lockades många privatsparare att köpa H&M som haft en mycket negativ utveckling de senaste två åren.

 Det är förståeligt att många lockas av H&M som varit en av börsens älsklingar under en så lång tid. Det är alltid förenat med en högre risk att försöka fånga fallande knivar och H&M har mycket att bevisa de kommande månaderna, säger Joakim Bornold,  sparekonom på Nordnet. 

Under året har investmentbolag varit populära bland spararna och april är inget undantag där två av de fyra mest köpta aktierna är investmentbolag.

 Investmentsbolagens popularitet bland privatspararna är starkare än någonsin. En investering i ett investmentbolag är ett utmärkt alternativ till ett traditionellt fondsparande och är en bra inkörsport till aktiemarknaden, säger Joakim Bornold.

Högst upp på säljlistan hittas Hexagon. Osäkerheten kring rättsprocessen mot Ola Rollén gör att många sparare väljer att sälja för att placera i aktier med en lägre risknivå.

 Hexagon har tagit skada av turerna kring Ola Rollén och många sparare verkar ha tappat förtroendet för bolaget. De har en lång resa framför sig för att återuppbygga förtroendet men just nu är det aktie som många associerar med hög risk och osäkerhet, säger Joakim Bornold.

De mest handlade aktierna i april hos Nordnets svenska kunder:  

Mest köpta aktier Mest sålda aktier
Hennes & Mauritz B Hexagon B
Investor B Ericsson B
Tobii Technology Cellavision
Industrivärden C Biovitrum AB
Skanska B Tele2 B
Thule Group AB Tesla Motors Inc
Mycronic AB Academedia AB
Svenska Cellulosa B Elekta B
Kinnevik AB Interfox Resources AB
Autoliv Inc Sdb Myfc Holding AB

För ytterligare kommentarer kontakta:
Joakim Bornold, sparekonom Nordnet, 0700-99 02 99
E-post: joakim.bornold@nordnet.se
Twitter: @JockeNordnet

Nordnet är en bank för investeringar i aktier och fonder som finns i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Idén bakom Nordnet är att ge kunderna kontrollen över sina pengar och investeringar, och målet är att bli förstahandsvalet för sparande i Norden. Besök oss på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.