2018-05-23

Rasmus Järborg ny Chief Product Officer på Nordnet

Rasmus Järborg har blivit rekryterad till rollen som Chief Product Officer (CPO) på Nordnet. Han kommer närmast från SEB där han i rollen som strategichef varit ansvarig för bankens digitalisering och digitala kanaler, inklusive webb och app.

Rasmus Järborg är ny CPO på Nordnet, med övergripande ansvar för bolagets produktutveckling, inklusive digitala kanaler och design (UX). Rasmus har en lång karriär inom finansbranschen bakom sig och kommer närmast från SEB där han haft flertalet ledande roller, däribland som ansvarig för alla digitala kundkanaler och som grundare av SEB:s innovationslabb. Han har tidigare även arbetat på den globala investmentbanken UBS.

– Rasmus är en drömrekrytering som gör att vi kan ta nästa steg i att realisera vår ambition om att skapa världens bästa användarupplevelse inom sparande och investeringar. Med ett öga för globala trender inom såväl digitalisering och finans, och en förståelse för hur det ska översättas till bra och innovativa produkter för de nordiska spararna, är han en perfekt blandning av de kompetenser Nordnet behöver, säger Peter Dahlgren, vd på Nordnet.

Nordnet avnoterades från börsen i februari 2017 vilket skapat förutsättningar för en kraftig satsning på kunderbjudandet på de nordiska marknaderna.

– Rasmus huvuduppdrag är att öka takten i vår produktutveckling och på allvar realisera ambitionen om att skapa världens bästa kundupplevelse inom sparande och investeringar. Det handlar bland annat om att bygga ut våra digitala rådgivningstjänster och att utveckla den bästa webbsidan för sparande på nordisk basis, säger Peter Dahlgren.

Rasmus Järborg börjar på Nordnet under hösten 2018.

– Nordnet har resurser att kunna förverkliga sina höga ambitioner, och jag ser fram emot att tillsammans med teamet och kunderna realisera de idéer jag har inom produktutveckling. Det känns mycket inspirerande att komma hit – bolaget har ett starkt varumärke på nordisk basis, och jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor ta erbjudandet till nästa nivå, säger Rasmus Järborg, tillträdande CPO på Nordnet.

Rasmus Järborg på Linkedin. 

För mer information, vänligen kontakta:
Henrik Edström, PR-chef Nordnet
Tel: 0704-218466
E-post:
henrik.edstrom@nordnet.se

Nordnet är en bank för investeringar i aktier och fonder som finns i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Idén bakom Nordnet är att ge kunderna kontrollen över sina pengar och investeringar, och målet är att bli förstahandsvalet för sparande i Norden. Besök oss på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.