2020-01-27

S-Bankens online-kunder till Nordnet i Finland

Nordnet och S-Banken har kommit överens om ett samarbete där kunderna inom S-Bankens online-mäklarverksamhet på den finska marknaden kommer att flytta till Nordnet. Enligt tidsplanen för samarbetet kommer S-Bankens kunder börja använda Nordnets plattform för sparande och investeringar i april 2020.

–   Nordnet är ett av Finlands starkaste varumärken inom sparande och investeringar, och genom det här samarbetet stärker vi vår position ytterligare. Jag vill hälsa våra nya kunder från S-Banken varmt välkomna till Nordnet. Vårt team kommer att göra sitt yttersta för att ge dem förstklassig service från dag ett, säger Lars-Åke Norling, VD för Nordnet.

Koncernen S-Banken tillhandahåller tjänster under två varumärken: S-Banken erbjuder tjänster inom sparande och investeringar för privatkunder, medan FIM vänder sig till Private Banking-kunder och institutionella investerare. I och med samarbetet kommer S-Banken upphöra med användandet av varumärkena ”FIM Direct Online” samt ”S-Osakekauppa”. Genom parternas samarbetsavtal breddas också Nordnets utbud med flera av FIM:s aktiefonder till både finska och svenska kunder.

–   Nordnet är Finlands främsta mäklare för privatsparare och en perfekt partner till oss. Våra mäklarkunder får nu en ny hemvist hos Nordnet, där de till exempel kan öppna det nya aktiesparkontot. S-Banken kommer att fokusera på att utveckla tjänster för förmögenhetsförvaltning för både nya sparare och erfarna investerare, säger Hanna Porkka, direktör för förmögenhetsförvaltning på S-Banken.

 

Mer information om S-Banken finns här:
https://www.s-pankki.fi/sv/s-pankki-yrityksena/om-s-banken/

För mer information, vänligen kontakta:

Nordnet
Johan Tidestad, kommunikationschef
johan.tidestad@nordnet.se

+46 708 875 775

S-Banken
Hanna Porkka, direktör, Förmögenhetsförvaltning
hanna.porkka@s-pankki.fi

+358 50 596 1150


Nordnet är en digital bank för sparande och investeringar som finns i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Med användarvänlighet, tillgänglighet, ett brett utbud och låga priser ger vi våra kunder möjlighet att nå sina ambitioner som sparare. 
Besök oss på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.