2011-07-07

Sparade och inte lånade pengar till semesterkassan

Enligt en färsk undersökning beställd av internetbanken Nordnet framkommer att svenskarna använder sparpengar till semesterkassan. Har man inte sparat tillräckligt väljer man att semestra billigare i stället för att låna.


23 procent av svenskarna uppger att de tänker lägga mer pengar på sin semester i sommar jämfört med förra året. 26 procent räknar med att lägga mindre och 38 procent tänker lägga lika mycket pengar på sin semester i år som förra året.

Bland de som tänker lägga mer pengar på sin semester uppger en tredjedel att de gör det för att de har sparat mer pengar. Bara två procent säger att de betalar sitt dyrare semestrande med kreditkort och ingen säger sig ta ett lån till sin dyrare semester.

Bland de som tänker lägga mindre pengar på sin semester uppger var femte att de väljer att spara pengar i stället och 16 procent säger att de inte har sparat tillräckligt för att lägga mer pengar på semestrande.

  Att svenskarna inte lånar pengar till sitt semestrande visar att vi är ett ekonomiskt ansvarstagande folk. Det är den inställningen som gör att vi kan resa till Medelhavet i sommar medan Sydeuropéerna får stanna hemma, säger Jan Dinkelspiel, Sverigechef Nordnet.

Undersökningen är genomförd i juni 2011 av undersökningsföretaget CINT på uppdrag av internetbanken Nordnet och besvarades av ett representativt urval individer (drygt 1 000 personer).

För mer information, kontakta:
Jan Dinkelspiel, Sverigechef Nordnet, 070-149 79 15
jan.dinkelspiel@nordnet.se

Nordnet provides services that simplify savings, investments and loans to private investors in the Nordic region. We focus on active savings with a modern and smart approach. The holding company, Nordnet AB (plc), is listed on NASDAQ OMX Stockholm. Nordnet is the leading broker in the Nordic region with about 380,000 accounts in Sweden, Norway, Denmark and Finland. Visit us at www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk and www.nordnet.fi.