2007-12-05

Suomalaiset äänestävät suosikkiosakkeita vuodeksi 2008

Nordnet käynnisti kampanjan Sijoitus-Invest 2007 -messujen yhteydessä, jossa suomalaisia pyydetään äänestämään vuoden 2008 suosikkiosakkeet. Äänestys on parhaillaan käynnissä ja kestää aina sunnuntaihin 16.12. asti. Äänestystuloksen pohjalta on Nordnetin tarkoitus perustaa oikea osakesalkku, jossa sijoitetaan 10.000 euroa 5-8 äänestyksessä eniten ääniä saaneeseen osakkeeseen. Salkku perustetaan 2.1.2008.

Vuoden loppu on perinteisesti täynnä ennustuksia tulevan vuoden menestyjäosakkeista, joita antavat yleensä sijoituksen ammattilaiset ja asiantuntijat. Lisäksi käynnissä on useita erilaisia sijoittajakilpailuja, joissa fiktiiviseen rahaan perustuen voi testata omaa sijoitusosaamistaan. Nordnet käynnisti 14.11.2007 kilpailun kysyäkseen Suomen kansalta osakkeita, joiden uskotaan kehittyvän parhaiten vuonna 2008. Äänestysaikaa on noin kuukausi ja se päättyy 16.12.2007. Jokainen äänestykseen osallistuva voi valita 5 suosikkiosaketta ja perustella valintansa. Nordnet julkistaa äänestyksen tuloksen, suomalaisten osakelistan, 18. joulukuuta klo. 12.

”Halusimme saada esille tavallisten suomalaisten näkemyksen ja tarkastella sitä, miten se poikkeaa ammattilaisten valinnoista. Lisäksi halusimme herättää kiinnostuksen sijoittamista kohtaan ja lisätä osaamista. Toisin kuin perinteisesti on ajateltu, osakkeisiin sijoittaminen voi olla mielenkiintoista, hauskaa ja sitä voi tehdä jo pienelläkin pääomalla. Mini-salkussa jo 600 euroa on järkevän kokoinen sijoitus,” sanoo Nordnetin maajohtaja Taru Rantala.

Kilpailun ainutlaatuiseksi tekee se, että äänestystuloksen pohjalta on tarkoitus perustaa ihan oikea osakesalkku. Osakesalkun aloituspääoma on 10.000 euroa ja se perustetaan 2.1.2008. Äänestystuloksen pohjalta salkkuun valitaan 5-8 eniten ääniä saanutta osaketta ja yhden osakkeen paino salkussa perustuu osakkeen ääniosuuteen. Näin ollen muodostuva salkku heijastaa hyvin äänestäjien näkemystä.

”Sijoitamme suomalaisten suosikkiosakkeisiin oikeasti 10.000 euroa ja seuraamme vuoden 2008 ajan salkun kehittymistä. Salkku tulee löytymään palveluistamme sekä kampanjasivulta. Idea on sama kuin Ekspertit -palvelussamme, jossa tunnetut pohjoismaiset analyytikot tekevät oikeita osakekauppoja oman osakeanalyysinsä pohjalta. Ero eksperttien salkkuihin on se, että tällä kertaa salkkua hallinnoi tavalliset suomalaiset,” täydentää Taru Rantala.

Mielenkiintoinen lisäominaisuus kilpailussa on se, että kyseinen osakesalkku kehityksineen arvotaan Sijoitus-Invest 2008 -messujen yhteydessä marraskuussa 2008. Arvontaan voi osallistua vain ne, jotka ovat osallistuneet äänestykseen.

Files