2008-02-01

Tammikuussa jatkui ennätysmäinen kaupankäynti

Maailman pörsseissä koettu turbulenssi sai Nordnetin asiakkaat tekemään ennätysmäärän kauppaa. Suomalaiset asiakkaamme tekivät Helsingin pörssissä 179 % enemmän kauppaa kuin vastaavana kuukautena vuotta aiemmin. Tammikuussa tehtiin Helsingin pörssissä Nordnetin kautta 95 939 kauppaa ja vaihto nousi 968,8 milj. euroon, ollen noin 149 % suurempi kuin vuotta aiemmin.

Yksityissijoittajien suosimien online-välittäjien kautta tehtiin tammikuussa noin 40 % enemmän kauppaa kuin vuotta aiemmin. Osakekauppojen määrä nousi 258 460, joka vastaa noin 10,3 % kaikista Helsingin pörssissä tehdyistä osakekaupoista. Osakevaihdon arvo nousi 6,79 mrd. euroon vastaten 9,3 % koko Helsingin pörssin vaihdosta ja on noin 20,1 % enemmän kuin tammikuussa 2007.

”Finanssimarkkinalla nähtävä turbulenssi ja voimakkaasti laskeneet osakekurssit ovat saaneet monet sijoittajat aktiivisiksi. Monet näkevät nyt hyviä kaupantekomahdollisuuksia, kun monet kalliiksi koetut osakkeet ovat halventuneet selvästi. Lisäksi turbulenssi on houkuttanut monet ns. päiväkauppaan,” sanoo Nordnet Suomen maajohtaja Taru Rantala.

Yksityissijoittajat ostivat Nokiaa ja Rautaruukkia

Yksityissijoittajien suosimien online-meklareiden kautta tehtiin eniten kauppaa niin määrässä kuin vaihdon arvossa mitattuna Nokialla. Kauppojen määrää mitattaessa mahtui viiden parhaan listalle lisäksi Metso, Outokumpu, Fortum ja Rautaruukki. Vaihdon arvossa mitattuna nousi viiden parhaan listalle Nokian lisäksi M-Real, Nordea, UPM-Kymmene ja Sampo.

Lisätietoa antaa:
Taru Rantala, maajohtaja Nordnet Suomi, +46 8 5063 3431, +46 70 492 2132, taru.rantala@nordnet.se

(Tables included in attached PDF)

Files