2009-10-05

Yksityissijoittajat kotiuttivat voittojaan syyskuussa

Helsingin pörssi jatkoi vahvaa nousua syyskuun puoliväliin, jonka jälkeen alkoi epävarmuus kasvaa markkinalla ja OMXH25-indeksi päätyi lopulta pienoiseen nousuun edelliseen kuuhun verrattuna. Yksityissijoittajien suosimien online-välittäjien kautta tehtiin 320 068 osakekauppaa, joka on 9,3 % enemmän kuin edellisessä kuussa.

Syyskuussa osakekurssit jatkoivat vahvaa nousua Helsingin pörssissä ja OMXH25-indeksi käväisi yli 2000 pisteen syyskuun puolen välin jälkeen. Kolmannen tulosraportointikauden lähestyminen lisäsi epävarmuutta markkinoilla kuun loppupuolella, jonka johdosta OMXH25-indeksi päätyi 1926,1 pisteeseen nousten siten 1,5 % elokuusta 2009. Yksityissijoittajien suosimien online-välittäjien kautta tehtiin syyskuussa yhteensä 320 068 osakekauppaa, joka on 7,3 % vähemmän kuin vuotta aiemmin, mutta 9,3 % enemmän kuin elokuussa 2009. Osakevaihdon arvo oli n. 2698 milj. euroa, joka on 52,7 % vähemmän kuin vuotta aiemmin, mutta n. 10 % enemmän kuin elokuussa 2009.

”Yksityissijoittajat jatkoivat aktiivista kaupankäyntiään myös syyskuussa, vaikka kolmannen tulosraportointikauden lähestyminen lisäsi epävarmuutta markkinoilla. Monet yksityissijoittajat päätyivät myymään alkuvuonna voimakkaasti nousseita osakkeita ja kotiuttivat siten voittojaan. Markkinoilla uskotaan kolmannen tuloskauden johtavan kurssilaskuun, joka puolestaan voi tuoda hyviä kaupantekopaikkoja,” kertoo Nordnet Suomen maajohtaja Taru Möller.

Fortum sijoittajien suosikki – alkuvuoden nousijoista kotiutettiin voittoja

Yksityissijoittajien suosimien online-välittäjien kautta käytiin eniten kauppaa tutuilla osakkeilla: Nokia, Outokumpu, Fortum ja Metso. Eniten kaupankäynti aktivoitui kuitenkin YIT:ssä, joka ensimmäistä kertaa tänä vuonna nousi viiden vaihdetuimman osakkeen joukkoon vertailussamme. Fortum oli ostajien selkeä suosikki yli 16 miljoonan euron netto-ostoilla. Osake oli Nordnetin ja FIM:n ostetuin osake ja EQ:ssakin toiseksi ostetuin. Myös Outokumpu kiinnosti monia sijoittajia. Voittoja sen sijaan kotiuteltiin vuoden alimmistaan selkeästi yli kaksinkertaistuneista YIT:stä, Metsosta ja Spondasta. Moni kotimainen sijoittaja onnistui ilmeisesti ostamaan kevään pakkomyynneistä ja nyt salkkuja tyhjenneltiin.

Lisätietoja:
Taru Möller, maajohtaja Nordnet Suomi, +46 8 5063 3431, +46 70 492 2132, taru.moller@nordnet.se.

Files