2009-04-02

Yksityissijoittajien kauppojen määrä selvään nousuun

Helsingin pörssin positiivinen vire tarttui myös yksityissijoittajiin, joiden suosimien online-välittäjien kautta tehtyjen kauppojen määrä kasvoi noin 8,4 %:lla verrattuna edelliseen kuuhun. Myös vaihdon arvo nousi noin 5,8 %:ia.

Maaliskuussa kasvoi aktiviteetti Helsingin pörssissä ja OMXH25-indeksi nousi noin 4,8 % päätyen 1272,38 pisteeseen. Osakkeiden vaihdon arvo kasvoi maltilliset 1,4 %:ia, mutta kauppojen määrässä nähtiin noin 10,5 % kasvu. Helsingin pörssin positiivinen vire tarttui myös yksityissijoittajiin, joiden suosimien online-välittäjien (Nordnet, FIM, eQ Pankki ja nyt myös Sofia Pankki) kautta tehtiin osakekauppaa noin 8,4 % enemmän verrattuna edelliseen kuuhun.

Yhteensä online-välittäjien kautta tehtiin maaliskuussa 307 929 kauppaa, joka on noin 7,8 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Osakevaihdon arvo oli noin 2590,5 milj. euroa, joka on n. 5,8 % enemmän kuin helmikuussa 2009 ja noin 54,9 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Pelkästään yksityissijoittajien käyttämän Nordnetin asiakkaat kävivät aktiivista kauppaa myös maaliskuussa, mutta vaihdon arvo laski hienoisesti helmikuun 2009 lukemista.

”Vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana tekivät asiakkaamme noin 15 % enemmän kauppaa kuin vastaavana ajanjaksona 2008. Yksityissijoittajien aktiviteetin kasvu vahvistaa osaltaan sitä, että moni uskoo positiivisempaan markkinakehitykseen jatkossa,” kertoo Nordnet Suomen maajohtaja Taru Rantala.

Suomalaiset ostivat laskevia metsäyhtiöitä ja myivät Nokiaa

Yksityissijoittajien suosimien online-välittäjien kautta käytiin eniten kauppaa Nokian osakkeella. Metso säilytti paikkansa toiseksi eniten kaupattuna osakkeena viime kuukausien tapaan. Maaliskuussa jyrkässä laskussa olleet metsäyhtiöt olivat suomalaissijoittajien suosiossa – Stora Enson ja UPM-Kymmenen kerätessä eniten netto-ostoja. Nokiaa sen sijaan nettomyytiin lähes kymmenen miljoonan euron edestä. Muita rajusti myytyjä osakkeita olivat etenkin Outotec ja Ramirent.

Files