2020-04-23

Anna Bäck ny styrelseledamot i Nordnet

Anna Bäck har valts till ny styrelseledamot i Nordnet. Anna har lång erfarenhet av digitalisering och kundfokuserad innovation, och arbetar idag som VD på Kivra.

–   Jag tycker att Nordnet är ett fantastiskt intressant bolag. Ända sedan starten för 25 år sedan har syftet med Nordnets verksamhet varit att demokratisera sparande och investeringar och ge privatspararna tillgång till samma information och verktyg som proffsinvesterare. Den missionen är mer relevant än någonsin och jag ser fram emot att bidra till att ta Nordnet till nästa nivå av användarvänlighet och nya tjänster, säger Anna Bäck.

Anna Bäck har en civilingenjörsexamen med inriktning industriell ekonomi från Linköpings universitet, och en MBA från Handelshögskolan i Stockholm. Bland tidigare roller kan nämnas CTO på Glocalnet, samt operativ chef och Associate Partner på McKinsey & Company där hon har lett strategiska projekt inom finans, telekom och media. Anna har också arbetat sex år i Kina med innovation och digitalisering.

–   Annas kompetenser och erfarenhet inom digitalisering och innovation passar perfekt för oss på Nordnet. Att leverera nytänkande och kundnytta inom såväl produkt som gränssnitt står högst på vår agenda, och Anna kommer att bli ett värdefullt tillskott i styrelsens arbete, säger Tom Dinkelspiel, styrelseordförande för Nordnet.

 

Läs mer om Nordnets styrelse på https://nordnetab.com/sv/bolagsstyrning/styrelse/
 

För mer information, kontakta:
Johan Tidestad, kommunikationschef 

0708-875 775, johan.tidestad@nordnet.se


Nordnet är en digital bank för sparande och investeringar som finns i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Med användarvänlighet, tillgänglighet, ett brett utbud och låga priser ger vi våra kunder möjlighet att nå sina ambitioner som sparare. 
Besök oss på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.