2017-05-31

Investmentbolag fortfarande heta hos privatspararna

Stockholmsbörsen bjöd på lite volatilitet i maj men återhämtade sig i slutet av månaden. Trots att flera investmentbolag värderas på historiskt höga nivåer är de fortfarande favoriter hos spararna.

– Investmentbolag är fortfarande populära hos spararna men det gäller att vara försiktig då kurserna är på höga nivåer. Handlas bolaget till en historiskt hög premie tycker jag att man ska tänka efter både en och två gånger, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet

Ericsson har en tuff tid bakom sig och ligger fortsatt högt upp på säljlistan.

– Många sparare har under året tappat tron på Ericsson. Gårdagskvällens besked att Cevian går in som storägare kanske kan vända den trenden. Osäkerheten kvarstår dock kring bolaget och som sparare ska man förvänta sig en fortsatt skakig resa, säger Joakim Bornold.

De mest handlade aktierna i maj hos Nordnets svenska kunder:

Mest köpta aktier Mest sålda aktier
Hennes & Mauritz B  SEB A 
Investor B  Tele2 B 
Intrum Justitia  Ericsson B 
Industrivärden C  JM 
Resurs Holding AB  Dometic Group AB 
Kinnevik AB  Lagercrantz Group B 
Latour B  Kindred Group Plc 
Investor A  Nordic Waterproofing Holding A/S 
Tobii Technology  Serneke Group 
Autoliv Inc Sdb Mobiplus

För ytterligare kommentarer kontakta:
Joakim Bornold, sparekonom Nordnet, 0700-99 02 99
E-post: joakim.bornold@nordnet.se
Twitter: @JockeNordnet

Nordnet är en bank för investeringar i aktier och fonder som finns i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Idén bakom Nordnet är att ge kunderna kontrollen över sina pengar och investeringar, och målet är att bli förstahandsvalet för sparande i Norden. Besök oss på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.