Business Analyst till Bank Operations -
Operations, Stockholm

Business Analyst till Bank Operations

För drygt 20 år sedan omdefinierade Nordnet finansbranschen som den första digitala banken i Europa. Nu är vi på väg att göra det igen. Vi ska bygga den bästa kundupplevelsen i vår bransch och skapa nästa generations bank. För att uppnå detta behöver vi fantastiska människor, fantastiska team och en fantastisk teknologi. Vill du vara med och bygga det nya Nordnet?

Just nu söker vi en Business Analyst till Bank Operations som kommer arbeta med övergripande utredningar, projekt- och förbättringsarbete för avdelningen. Det kan röra sig om allt från mindre processförbättringar, implementering av nya produkter, tjänster och system till nya regelverk. Bank Operations består idag av fyra avdelningar; Clearing & Settlement, Corporate Actions, Payments Operations samt Operations Finland. Som Business Analyst för Bank Operations kommer du rapportera till Head of Bank Operations och delta i ledningsgruppen för enheten. Vi ansvarar för ett brett verksamhetsområde vilket ställer krav på förmåga både att hålla sig på strategisk nivå och vid behov kunna sätta sig in i detaljer. I rollen kommer du ha ett nära samarbete med chefer och specialister inom de olika teamen på avdelningen likväl som avdelningar inom resterande del av Nordnet. 

Passar vi för dig?

Du har högskoleutbildning inom ekonomi/finans och minst 5 års tidigare erfarenhet av arbete inom bankverksamhet. Du har ett stort intresse för den finansiella marknaden och kan kombinera din erfarenhet med förmåga att tänka i nya banor. Som person är du pålitlig och noggrann och hanterar dina uppgifter på ett proaktivt och strukturerat sätt. Du har förmåga att prioritera och kan hantera tidspress i form av korta och långa deadlines. Du känner stort engagemang för ditt arbete och trivs med att fördjupa dig i egna projekt. Samtidigt är du en flexibel lagspelare som tar gemensamt ansvar och gärna rycker in där det behövs

För att lyckas i rollen tror vi att du har

  • Erfarenhet av att driva och implementera förändringar i arbetssätt, processer och system
  • Gedigen kunskap om de finansiella marknaderna och dess produkter
  • God kännedom om regelverk inom värdepappersrörelse
  • Ett par års erfarenhet från arbete inom värdepappersadministration
  • Meriterade med tidigare ledar- eller projektledarerfarenhet

Det här erbjuder vi

Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation, produktutveckling och teknik. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger just nu den bästa plattformen för sparande och investeringar.Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med på resan mot att bli förstahandsvalet bland nordiska sparare – vi demokratiserar sparande och investeringar.

Vi är 600 medarbetare i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi sitter i våra nyrenoverade lokaler på Alströmergatan 39, Kungsholmen.

Besök oss på www.nordnetab.comwww.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk och www.nordnet.fi

Frågor och ansökning

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lotta Alexandersson, Head of Bank Operations, lotta.alexandersson@nordnet,se, +46 73 413 28 77.

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan bestående av CV och personligt brev. Observera att ansökningar endast tas emot via sökknappen nedan. Vi intervjuar kandidater löpande, skicka in din ansökan så snart som möjligt, sista ansökningsdag är 2020-11-30.

Vi vill göra dig uppmärksam om att Nordnet tar kreditupplysning samt gör bakgrundskontroller på alla som anställs.

Välkommen med din ansökan!

Other job openings

Operations, Stockholm

Back office-medarbetare till Customer Operations, Nordnet Bank

Compliance, Stockholm

Junior Compliance Officer Nordnet

IT & Product, Stockholm

Fullstack Software Engineer

Operations, Stockholm

Administratör Payments Operations

IT & Product, Stockholm

Continuous Delivery Engineer

IT & Product, Stockholm

Cloud Engineer