2014-01-08

Bitcoin koukuttaa suomalaista miessijoittajaa

Melkein joka viides suomalaismies voisi sijoittaa Bitcoiniin. Tämä selviää Nordnetin tekemästä tutkimuksesta. Suurin osa suomalaisista ei kuitenkaan ole kiinnostunut Bitcoinista, koska ei tiedä mikä se on tai ei usko digitaalisiin valuuttoihin.


Nordnet teki tutkimuksen, jossa selvitettiin suomalaisten halukkuutta sijoittaa Bitcoiniin. Tutkimuksen mukaan 11 prosenttia suomalaisista olisi kiinnostunut sijoittamaan Bitcoiniin. Luonnollisesti kiinnostus miesten keskuudessa on korkeampaa kuin naisten keskuudessa, sillä miehet ovat perinteisesti sijoitusasioista enemmän kiinnostuneita. 17,2 prosenttia miehistä voisi sijoittaa Bitcoiniin, naisista vain 4,6 prosenttia.

Suurin osa, 69,2 prosenttia, ei ole kiinnostunut Bitcoinista sijoituksena.

 Bitcoiniin olisi valmis sijoittamaan melkein joka viides mies. Olen tästä tuloksesta todella yllättynyt, sillä Bitcoin on ilmiönä vasta hyvin tuore ja ollut tähän asti varsinaista ”harvojen herkkua”. Toisaalta, samat 20 prosenttia naisista ja miehistä ei osannut ottaa kantaa Bitcoinin ostamiseen lainkaan, pähkäilee Nordnet Suomen maajohtaja Niklas Odenwall.

Kiinnostuneimpia Bitcoiniin sijoittamisesta ovat 18–22-vuotiaat. Heistä 25,8 prosenttia voisi sijoittaa Bitcoiniin. Vähiten Bitcoin kiinnostaa 56–70-vuotiaita, joista 79,9 prosenttia ei sijoittaisi siihen.

Myös eri alueiden välillä on eroja. Bitcoin kiinnostaa eniten eteläsuomalaisia (12,1 prosenttia sijoittaisi Bitcoiniin) ja vähiten pohjoissuomalaisia (72,2 prosenttia ei sijoittaisi Bitcoiniin).

Tutkimuksessa kysyttiin erikseen syytä siihen, miksi sijoittaminen Bitcoiniin ei kiinnosta. Päällimmäisiksi syiksi nousivat epäusko virtuaalivaluuttoihin ja yleinen Bitcoin-tietämättömyys, jotka molemmat saivat yli 30 prosentin kannatuksen. 21,1 prosenttia kokee sijoittamisen digitaalisiin valuuttoihin liian riskipitoiseksi.

– Virtuaalivaluutat ovat varmasti tulevaisuuden juttu jossain pienessä roolissa, sillä pääseehän niillä jo jotain ostoksiakin tekemään. Kuitenkin kehottaisin sijoittajia suuntaamaan pörssiin sankoin joukoin, sillä se on täynnä tuotteita, joilla on mahdollisuus tyydyttää peliviettinsä ja tehdä siinä samassa myös hyvää tulosta. Kovat päivittäiset kurssiliikkeet eivät ole pelkästään Bitcoinin yksinoikeus, vaan pörssi on pullollaan vastaavia viputuotteita, kannustaa Nordnetin Niklas Odenwall.

Tutkimuksen toteutti tutkimusyhtiö CINT viikolla 50, 2013. Kyselyyn vastasi 1000 18–70-vuotiasta henkilöä. Virhemarginaali +/-3 %.

Lisätietoja antaa:
Niklas Odenwall, Nordnet Suomen maajohtaja
040 565 6043 / niklas.odenwall@nordnet.fi

Nordnet is a Nordic online bank with about 487,000 accounts in Sweden, Norway, Denmark and Finland. We provide services that simplifies savings and loans. With a modern and smart approach, we focus on active savers. The holding company, Nordnet AB (plc), is listed on NASDAQ OMX Stockholm. Visit us at www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk and www.nordnet.fi.