2011-12-12

Danskerne regner med rigt pensionistliv – men sparer ikke opNordnet, internetbanken til investering og opsparing, har gennemført en undersøgelse af danskernes forhold til pension, som viser at:

Kun en meget lille del af danskerne vil udnytte muligheden for at indbetale ekstra til en ratepension før skattefradraget sænkes ved årsskiftet 2011/2012
Danskerne regner med et aktivt liv som pensionister, hvor de f.eks. rejser, går på restaurant og shopper mindst lige så meget som i dag.
Godt halvdelen af danskerne associerer pension med tryghed, mens kun en mindre del føler bekymring, angst eller panik
Halvdelen af danskerne sparer ikke selv op til pensionen, og 25% sparer mindre end 1000 kr. op om måneden.
38% procent af danskerne vil gå på pension før de fylder 63

–  Undersøgelsen tegner et billede af danskerne som generelt fortrøstningsfulde i forhold til deres økonomiske situation som pensionister. Samtidig viser undersøgelsen, at en meget stor andel af danskerne ikke sparer op, eller sparer meget lidt op. Man kan frygte, at det for mange en skønne dag vil vise sig, at deres drømme om en pensionisttilværelse rig på oplevelser bliver svær at indfri, siger Max Gandrup, landechef for Nordnet i Danmark.

Hele rapporten om undersøgelsen kan downloades nedenfor eller fra http://org.nordnet.se/en

Rapporten bygger på to undersøgelser gennemført via CINT i uge 39 og 48, hvor mere end 1000 personer, som udgør et repræsentativt udsnit af den danske befolkning, besvarede et onlinespørgeskema. Resultaterne er rapporteret med en sikkerhed på 95%, og dermed bliver fejlmarginalen i svarene ca. ± 3%.

For yderligere information, kontakt venligst

Max Gandrup, Landechef for Nordnet Danmark

Mobil: +45 24 29 15 00 eller +46 709 89 00 71

E-mail: max.gandrup@nordnet.dk

Filer