2009-04-03

De mest populære fondene i mars

Statistikk over de mest kjøpte og solgte fondene hos Nordnet i mars 2009 viser en økende interesse for aksjefond og norske fondsforvaltere. I mars, og i hele første kvartal for øvrig, har privatpersoner via Nordnet nettotegnet fond. Av alle fondshandler via Nordnet i mars var 83% kjøp og bare 17% salg.

– Vi har over en lengre periode sett en sterk interesse for rentefond, men i mars ser vi en økt interesse for aksjefond igjen sier Anders Skar, daglig leder i Nordnet Norge.

På topplisten over de mest kjøpte finner vi to aksjefond fra Skagen, Skagen Vekst og Skagen Kon-Tiki. Det mest solgte fondet var også et Skagenfond, men et rentefond, Skagen Høyrente.

– Sparerne er nå delt i to grupper. En stor gruppe synes fortsatt at det er usikkert å putte pengene i aksjemarkedet og plasserer heller pengene sine i rentefond, mens den andre gruppen tror på børsoppgang og bedre global økonomi, og velger å investere i samsvar med dette markedssynet, sier Anders Skar videre.

De mest kjøpte og solgte fondene blant Nordnets 41.000 kunder i mars var:

Mest kjøpte fond:
1. Skagen Vekst
2. Skagen Kon-Tiki
3. Holberg Norge
4. WarrenWicklund Norge
5. Nordea Pengemarked
6. Storebrand Verdi
7. Alfred Berg Kombinasjon
8. DnBNor Obligasjon (1)
9. Odin Offshore
10. Holberg Norden

Mest solgte fond:
1. Skagen Høyrente
2. Alfred Berg Obligasjon 1-3
3. BlackRock World Gold
4. Fidelity Asian Special situations
5. Templeton Global Total return
6. HQ Obligasjonsfond
7. Alfred Berg OECD
8. JPMorgan Global Natural Resources
9. Franklin Biotechnology Discovery
10. Handelsbanken Obligasjon

– I mars ser vi også at de norske kundene i større grad har solgt ut utenlandske investeringer og utenlandske fondsforvaltere, og heller har valgt å putte pengene sine i det norske markedet og forvaltere her hjemme som har kunnskap om det norske markedet, avslutter Skar.

Statistikken som presenteres baseres på Nordnets 41.000 kunder i Norge i mars måned.

Kilde: Nordnet

Filer