2015-02-11

Det ukjente låneproduktet bare 6 av 1000 benytter i dag.

2,7 millioner nordmenn låner penger i banken i dag. En undersøkelse utført av Cint viser at 6 av 10 nordmenn har boliglån, men det finnes et låneprodukt som bare 6 av 1.000 har. Dette låneproduktet har fra i dag lavere rente enn boliglånene som finnes i markedet. 


Undersøkelsen som er gjort på oppdrag av Nordnet viser ikke uventet at boliglån, billån, båtlån, kredittkort og forbrukslån er de vanligste lånetypene blant nordmenn. Å låne penger med sikkerhet i aksjer og fond er derimot en ukjent lånemulighet for nordmenn flest. Kun 0,6 prosent av Norges befolkning har i dag et slikt lån, og bare 8 prosent sier at de har vurdert å ta opp et slikt lån.

 Det finnes i dag 360.000 nordmenn som eier aksjer og ca 1,4 millioner nordmenn som eier fond. Å låne penger med sikkerhet i aksjer og fond er en ukjent mulighet for folk flest, forteller daglig leder i Nordnet Bank Anders Skar.

Men dette kan være i ferd med å snu. Hele 45,8 prosent svarer ja på spørsmål om man synes et låneprodukt som gir lavere rente jo mindre risiko du tar høres spennende ut. Videre svarer en tredjedel at et lån med sikkerhet i aksjer og fond ville vært interessant dersom man fikk Norges beste rente på et slikt lån.

Lån med sikkerhet i aksjer og fond har historisk vært dyre med renter mellom 5 og 10 prosent. I dag lanserer Nordnet sitt nye Superlån, hvor du med sikkerhet i dine aksjer og fond kan låne til en rente fra 2,5 prosent. Daglig leder i Nordnet Bank, Anders Skar, mener en superlav rente samtidig som folk har fått mer kunnskap om sparing i aksjer og fond de siste årene vil gjøre denne typen lån mer vanlig fremover.

 Superlånet er et verdipapirlån med renterabatt. Jo lavere risiko du tar jo lavere blir renten. Vår ambisjon med Superlånet er å tilby Norges beste lånevilkår, og med Superlånet får du nå lavere rente enn du har på boliglånet ditt, sier Anders Skar. For en aktiv sparer med erfaring og kunnskap som ønsker å låne penger med aksjer og fond som sikkerhet er dette rett og slett en strålende nyhet fortsetter han.

Nordnets Superlån er tilgjengelig for alle kunder hos Nordnet, krever ingen særvilkår eller produktpakker. Du må inngå en låneavtale med Nordnet Bank, og vilkårene for Superlånet er enkle:

Du kan låne opptil 40 prosent av din totale låneramme, hvor lånerammen bestemmes av egenkapitalkravet til de aksjer og fond som stilles som sikkerhet.
Du må spre risikoen i din aksje- og fondsportefølje på minimum 2 fond eller 5 aksjer, og en enkelt aksje får ikke utgjøre mer enn 20 prosent av porteføljen.

Dersom man fikk tilgang til et aksje- og fondslån med Norges beste rente viser markedsundersøkelsen fra Cint at 31,6 prosent vil bruke pengene til å betale ned på boliglån, 18,4 prosent vil betale ned på andre lån, 13,6 prosent svarer at de vil finansiere kjøp av hytte eller annen eiendom, mens rundt 11 prosent svarer at de vil øke sine investeringer i aksjer og fond.

 Hva du ønsker å bruke pengene fra et slikt lån til er helt opp til deg. Om du ønsker å bruke Superlånet til ytterligere investeringer i aksjer og fond, ta ut pengene for å betale ned boliglån, billån, forbrukslån, kredittkortlån eller bare ta en ferie bestemmer du. Vi vet at det er mange som sparer og låner samtidig i dag. Å låne penger med sikkerhet i dine aksjer og fond er enkel og fleksibel måte å låne penger på. Det er ingen andre avgifter en renten. Du bestemmer selv om og når du skal låne penger, og du kan selvfølgelig når som helst betale hele eller deler av lånet tilbake. Renten er flytende og belastes kun på det beløpet du til enhver tid låner, sier Anders Skar.

Om undersøkelsen: Undersøkelsen ble gjennomført i januar 2015 i Norge. Et representativt utvalg på 1028 respondenter i alderen 18-65 år besvarte undersøkelsen.

For mer informasjon, kontakt:
Anders Skar, daglig leder Nordnet Norge, tel. 959 222 77
E-mail: anders.skar@nordnet.no

Nordnet is a Nordic online bank with about 552,700 accounts in Sweden, Norway, Denmark and Finland. We offer private individuals and companies services that make it possible to take control over their financial future. We target conscientious savers in the Nordic countries. The holding company, Nordnet AB (plc), is listed on Nasdaq Stockholm. Visit us at www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk and www.nordnet.fi.