2011-03-02

Fondssparerne i februar – Nordiske fond mest pop, asiafond på vei ut!

Fondssparerne i Nordnet viser fortsatt tro på aksjemarkedet og nettokjøper fond også i februar. Det er først og fremst norske og nordiske fond som blir kjøpt, noe som er en naturlig følge av den økte oljeprisen den siste tiden. Indeksfondene fester som tidligere antatt grepet om topp ti listen. Likevel ser vi tendenser til at Small Cap fond er på vei oppover listene og ett har også nådd topp ti.


Til tross for at vi har sett at det var nettosalg av enkeltaksjer i februar, beholder altså fondssparerne roen og sparer og investerer jevnt og trutt videre i aksjemarkedet. Nettotegningen i februar var 22 mill. og vi ser at 92% av antall  handler og 79% av omsetningen i februar ble gjort i aksjefond.

”Siden slutten av 2010 har indeksfond gjort seg stadig mer gjeldende på statistikken og vi regnet allerede da med at dette var en trend som var kommet for å bli. Fondssparerne i Nordnet liker billige indeksfond og vi finner tre av de på topplisten for februar. En annen begynnende trend er at Small Cap fond kryper oppover kjøpslistene. Small Cap er et svært hett tema i Sverige. I Norge har Small Cap aksjer underprestert betydelig den siste tiden. Det kan bety at fondssparerne har sett muligheten for å komme inn i Small Cap fond på et fordelaktig tidspunkt” sier Produktansvarlig for Fond i Nordnet Norge, Sissel Olsvik Vammervold.

På topp ti listen for mest kjøpte fond i februar finner vi hele 9 aksjefond og kun ett rentefond, Alfred Berg Høyrente. Dog er dette et high yield fond, med den risiko og avkastning det innebærer. Det mest kjøpte fondet var Warren Wicklund Norge.

Hvis vi ser på listen over mest solgte fond, ser vi at asiatiske fond dominerer listen, men det er et obligasjonsfond fra Carnegie som ble mest solgt av fondssparerne.

Mest kjøpte fond Mest solgte fond
1. Warren Wicklund Norge 1. Carnegie Obligasjonsfond
2. DnB NOR Global Indeks 2. Carnegie Sverigefond
3. Storebrand Verdi 3. DnB NOR SMB
4. Odin Offshore 4. DnB NOR Navigator
5. Alfred Berg Høyrente 5. Templeton Asian Growth Fund
6. Nordea-1 Nordic Small Cap Fund 6. KLP Aksje Norge
7. KLP Aksje Norge Indeks II 7. Fidelity China Focus
8.DnB NOR Nordic Technology 8. Fidelity Indonesia Fund
9.DnB NOR Finans 9. DnB NOR Asia
10.KLP Aksje Global Indeks IV 10. Storebrand Norge

Statistikken som presenteres baseres på Nordnets 45.000 kunder i Norge i februar måned.

Kilde: Nordnet
For ytterligere informasjon, kontakt:
Sissel Olsvik Vammervold, Produktansvarlig Fond Nordnet Norge, +47 23 33 30 12, +47 907 82 282
sissel.olsvik.vammervold@nordnet.no

 

Nordnet provides services that simplify savings, investments and loans to private investors in the Nordic region. We focus on active savings with a modern and smart approach. The holding company, Nordnet AB (plc), is listed on NASDAQ OMX Stockholm. Nordnet is the leading broker in the Nordic region with about 300,000 accounts in Sweden, Norway, Denmark, Finland, Germany and Luxembourg. Visit us at www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk, www.nordnet.fi, www.nordnet.de and www.nordnet.lu. 

Filer