2018-02-07

Kauppaennätys Nordnetissä – osinko-osakkeita salkkuihin

Eilisen tiistain aikana Nordnetin pohjoismaalaiset asiakkaat tekivät yhteensä 202 863 pörssikauppaa. Se on uusi kaupankäyntiennätys yhdelle päivälle.

Kauppaennätys syntyi USA:ssa maanantaina nähdyn kurssilaskun myötä. Aikaisempi ennätys, lähes 180 000 kauppaa, saavutettiin elokuussa 2015. Tuolloin voimakas pörssien lasku Kiinassa vaikutti maailmanlaajuisesti myös pohjoismaalaisiin sijoittajiin.

– Viimeaikaiset kurssiliikkeet saivat monet sijoittajat tekemään eilen uusia sijoituksia salkkuihinsa. Tiistai oli erittäin aktiivinen päivä piensijoittajille. Kaupankäyntitilaston perusteella markkinoilla nähdään nyt sekä uhkia että mahdollisuuksia. Sijoittajat reagoivat eri tavoin: joku päättää hypätä pois junasta, kun taas toinen näkee mahdollisuuden tankata salkkuun laadukkaita osingonmaksajia, kertoo Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen.

– Kaikki kolme netto-ostetuinta osakketta tiistaina, Nordea, Telia ja Fortum, ovat profiililtaan kuin osinko-osakkeiden oppikirjasta. Kurssilasku kohotti näiden osakkeiden osinkotuottoa entisestään, toteaa Tuppurainen.

Myös kaupankäynti virtuaalivaluuttoihin sijoittavilla sertifikaateilla oli tiistaina vilkasta. Ethereum valtasi ensimmäisen sijan eniten myytyjen kryptovaluuttakohde-etuuksien listalla, keräten kolme kertaa enemmän vaihtoa kuin bitcoin. Nordnetin asiakkaat muodostivat suuren nettomyyjien joukon molemmissa virtuaalivaluutoissa.

Netto-ostetuimmat osakkeet Suomessa:

 • Nordea
 • Telia
 • Fortum
 • Nettomyydyimmät osakkeet Suomessa:

 • Nokia
 • YIT
 • Outokumpu
 • Lisätietoja antaa:  

  Suvi Tuppurainen, Nordnet Suomen maajohtaja

  +358 50 380 3877, suvi.tuppurainen@nordnet.fi 

  Nordnet on pohjoismainen pankki, jonka kautta voi sijoittaa osakkeisiin ja rahastoihin. Nordnetin tavoitteena on antaa asiakkaille työkalut omien sijoitustensa hallintaan ja olla pohjoismaisten säästäjien ja sijoittajien ykkösvalinta. Tutustu meihin osoitteessa www.nordnet.fi tai www.nordnetab.com.