2017-04-04

Laksefallet skremte fondskundene

Småsparerne la bak seg nok en sterk måned i mars. Nordnets kunder nettotegnet for 99 millioner kroner i fond i mars. Trumps nederlag med ObamaCare, rentemøtet 12. mars i USA og svekket tillitt til OPEC oppsummerer måneden. Oljeprisen var helt nede på 50 USD og lakseaksjer har hatt en tøff måned. Oslo Børs endte svakt ned i mars, men volatiliteten til Hovedindeksen var høy, og svingte mellom 677 til 708. 

Statistikk fra Nordnet viser en ny sterk nettotegning i aksjefond. Totalt kjøpte privatpersoner, via investeringsbanken Nordnet, fond for 99 millioner i løpet av mars 2017. Trenden er fortsatt at nordmenn nettotegner i fond.  

 Overvekten av fondene som ble kjøpt i mars er i Delphi Nordic og DNB Teknologi. Begge er fond som kundene våre liker godt grunnet gode resultater over tid, sier investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

På listen over de mest solgte fondene denne måneden er overraskende nok to av de mest kjøpte fondene hos Nordnet over lang tid.

– Forte Trønder har over lang tid vært en av Nordnet-kundenes favoritter. Nummer 1 og 3 er Forte Fondene. Sjømatfondet Holberg Triton er også på listen over topp 10 solgte fond. Trenden i mars er helt klart at nordmenn reduserer eksponeringen mot sjømataksjer, akkurat som aksjestatistikken viser, sier Tom Hauglund.

Mest kjøpte fond Mest solgte fond
DELPHI NORDIC FORTE TRØNDER
DNB TEKNOLOGI STOREBRAND VEKST 
FORTE OBLIGASJON FORTE NORGE
STOREBRAND GLOBAL MULTIFAKTOR KLP OBLIGASJON
DNB GLOBAL INDEKS ALFRED BERG GAMBAK
FIDELITY TECHNOLOGY FUND DNB SMB
NORDNET SUPERFONDET NORGE SKAGEN KONTIKI
NORDEA NORGE VERDI SEB CONCEPT BIOTECH
DNB AKTIV RENTE HOLBERG TRITON
ALFRED BERG HØYRENTE KLP AKSJEEUROPA INDEKS

For mer informasjon kontakt: Tom Hauglund, Investeringsøkonom Nordnet Norge | +47 928 15 234 | tom.hauglund@nordnet.no |Twitter: @TomNordnet 

Nordnet er en bank for investeringer i aksjer og fond som er tilstede i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Tanken bak Nordnet er å la kundene selv ta kontroll over pengene og investeringene sine, og målet er å bli førstevalget for sparing og investering i Norden. Besøk oss på www.nordnetab.com, www.nordnet.no, www.nordnet.se, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.