2019-06-17

Lars-Åke Norling nimitetty Nordnetin uudeksi toimitusjohtajaksi

Lars-Åke Norling on nimitetty Nordnetin uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän on aiemmin toiminut mm. Telenorin toimitusjohtajana Ruotsissa ja vastaa tällä hetkellä TMT-sektorista ruotsalaisessa sijoitusyhtiö Kinnevikissä. 

Lars-Åke Norling aloittaa uudessa tehtävässään 1. syyskuuta. Nykyinen vt. toimitusjohtaja Anders Danielsson jatkaa tehtävässään siihen saakka. Nordnet Suomen maajohtajana jatkaa Suvi Tuppurainen.

 Lars-Åke on oikea henkilö johtamaan tulevaisuuden pankin rakentamista. Hänellä on laaja kokemus kuluttajamarkkinoista ja hän on tuloshakuinen digitaalisen muutoksen asiantuntija, sanoo Tom Dinkelspiel, Nordnetin hallituksen puheenjohtaja.

 Haluan parantaa ihmisten elämää digitaalisen kehityksen avulla. Nordnet on yksi rahoitusalan todellisista edelläkävijöistä, joka on pitkään haastanut alan rakenteita ja vakiintuneita toimintatapoja. Nordnet on demokratisoinut säästämisen ja sijoittamisen uusilla innovaatioilla ja älykkäillä teknisillä ratkaisuilla, sanoo Lars-Åke Norling.

Lars-Åke Norlingilla on yli 20 vuoden kokemus teknologia-, media- ja televiestintäalan (TMT) yrityksistä. Hän on tällä hetkellä vastuussa TMT-sektorin sijoituksista ruotsalaisessa sijoitusyhtiö Kinnevikissä. Norling on aiemmin toiminut mm. Total Access Communicationsin Thaimaan toimitusjohtajana, Digi Telecommunicationsin Malesian toimitusjohtajana ja Telenorin Ruotsin toimitusjohtajana.

 Nordnet on viimeisen vuoden aikana tehnyt Pohjoismaissa useita menestyksekkäitä tuotelanseerauksia, uudistanut mobiilisovelluksen ja osan verkkopalvelusta sekä hankkinut norjalaisen osakevälittäjä Netfondsin. Tahti on ollut kova, mutta meillä on vielä paljon tehtävää. Lars-Åke Norlingilla on tarvittavat ominaisuudet viedä meidät seuraavaan vaiheeseen, jossa panostamme entistä enemmän digitaaliseen asiakaskokemukseen, toteaa Tom Dinkelspiel.

 Pidän Nordnetiä yhtenä Pohjoismaiden vahvimmista sijoitusalan toimijoista. Nordnet on todellinen haastaja perinteisille pankeille ja eläkeyhtiöille ja minulla on suuri kunnia saada viedä yhtiötä eteenpäin. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan kaikkiin työntekijöihin ja luomaan pikaisesti kuvan siitä, mikä on asiakkaille kaikkein tärkeintä, iloitsee Lars-Åke Norling.

Lisätietoja antaa:

Elin Ljung, +46 708 66 10 40