2008-10-07

Myrskyisä pörssi sai yksityissijoittajat aktiivisiksi

Yksityissijoittajien tavallisemmin käyttämien online-välittäjien, Nordnetin, Glitnirin, eQ Pankin ja E*Traden, kautta tehtyjen osakekauppojen määrä Helsingin pörssissä nousi syyskuussa 345 153 kauppaan, joka on noin 30 % enemmän kuin vuotta aiemmin ja noin 50 % enemmän kuin elokuussa 2008. Vaihdon arvo oli noin 5699,2 milj. euroa, joka tarkoittaa noin 17 % laskua verrattuna syyskuuhun 2007 ja on 78 % enemmän kuin elokuussa 2008.

Yksinomaan yksityissijoittajien käyttämän Nordnetin kautta tehtiin syyskuussa huomattavasti aktiivisemmin kauppaa kuin vuotta aiemmin. Nordnetin kautta tehtiin 84 407 osakekauppaa, joka on noin 58 % enemmän kuin vuotta aiemmin ja 30 % enemmän kuin elokuussa 2008. Osakevaihdon arvo oli 653,4 milj. euroa, ollen noin 6 % enemmän kuin syyskuussa 2007 ja noin 27 % enemmän kuin elokuussa 2008.

”Syyskuu oli poikkeuksellisen myrskyisää aikaa maailman rahoitusmarkkinoilla. Voimakkaat päivänsisäiset kurssimuutokset houkuttelivat aktiivisia sijoittajia käymään tavallista vilkkaampaa kauppaa, kun taas osakesäästäjät tekivät maltillisimpia siirtoja,” sanoo Nordnet Suomen maajohtaja Taru Rantala.

Vakaiden pörssiyhtiöiden kurssilasku houkutti ostoihin

Nordnetin asiakkaat kävivät eniten kauppaa Fortumin, Metson ja Nokian osakkeilla, joiden yhteenlaskettu osuus kaikista Nordnetin kautta tehdyistä kaupoista oli noin 32 %. Syyskuun aikana voimakkaasti laskeneet ns. vakaat pörssiyhtiöt, kuten mm. Rautaruukki, Metso ja Outotec saivat monet sijoittajat ostokannalle. Selvästi eniten myytiin Tietoenatoria, jonka taustalla lienee laskusuhdanteen aiheuttama huoli yhtiön kasvumahdollisuuksia kohtaan. Lisäksi eniten myytyjen osakkeiden listalta löytyi pankkiosakkeita kuten Sampo ja Nordea.

”Eniten ostettujen osakkeiden listasta löytyy useita vakaita pörssiyhtiöitä, joiden kurssi laski syyskuun aikana voimakkaasti. Monet osakesäästäjät ovat arvioineet kurssilaskun hyväksi oston paikaksi, sillä yhtiöiden tulevaisuuden näkymiin uskotaan edelleen. Vaikka pörssissä on nyt alennusmyynnin tuntua, kannattaa osakeostot tehdä useammassa pienemmässä erässä mahdollisen lisäkurssilaskun hyödyntämiseksi,” sanoo Nordnet Suomen maajohtaja Taru Rantala.

Lisätietoa antaa:
Taru Rantala, maajohtaja Nordnet Suomi, +46 8 5063 3431, +46 70 492 2132, taru.rantala@nordnet.se

*Removed graphics* See PDF for table.

Filer