2013-03-15

Nå kan du spare månedlig i børsnoterte fond uten kurtasje!

Nordnet lanserer nå, som førstemann i Norge, en tjeneste hvor du kan spare månedlig i børsnoterte fond (ETF’er) - uten kurtasje.


Børsnoterte fond, også kalt Exchange Traded Funds eller ETF’er, har lenge vært populært i USA og i resten av Europa. I Norge har Handelsbankens børsnoterte fond Xact Derivat Bull og Bear blitt superpopulære de siste årene, men da først og fremt blant de mer kortsiktige daytraderne i markedet. Fokuset på kostnader har bidratt til en stadig stigende interesse for indeksfond og ETF’er, også blant de mer langsiktige sparerne. Derfor lanserer Nordnet nå muligheten til spareavtale i børsnoterte fond.  

 Med tanke på de lave forvaltningskostnadene, som kjennetegner børsnoterte fond, passer dette perfekt for sparere med lang investeringshorisont, sier Anders Skar, daglig leder i Nordnet Bank.

Til å starte med kan du velge blant 40 børsnoterte fond fra markedets ledende ETF-leverandører, iShares (BlackRock), db-x trackers (Deutsche Bank) og Xact (Handelsbanken). Argumentet med at børsnoterte fond ikke passer for mindre beløp via spareavtale forsvinner når kurtasjen ved kjøp fjernes mener Skar.

 Det er like enkelt med en spareavtale i børsnoterte fond som med vanlige fond. Du setter opp en spareavtale med de børsnoterte fondene du ønsker, angir hvor mye du vil spare, så fikser vi resten for deg, sier Anders Skar, daglig leder i Nordnet Norge.

Billige indeksfond har blitt mer og mer populære ettersom det har blitt bevist at få av de dyrere aktivt forvaltede fondene klarer å oppnå bedre avkastning. De siste årene har det kommet flere indeksfond i det norske markedet og noen har til og med lavere årlig forvaltningsavgift enn de børsnoterte fondene, som for eksempel KLP sine indeksfond. Utvalget av indeksfond er imidlertid foreløpig begrenset.

 Med de ETF’er som er tilgjengelig for månedlig spareavtale kan man nå velge blant fond med fokus på flere aksjemarkeder enn vanlige indeksfond tilbyr. Man kan investere både i ulike vekstmarkeder så vel som i rentefond. Et Europafond fra Deutsche Bank er til og med uten årlig forvaltningsgebyr og når man nå kan kjøpe fondet kurtasjefritt, kan man i prinsippet spare gratis i fond, sier Anders Skar.

Børshandlede fond handles på samme måte som aksjer og man kan bestemme nøyaktig pris eller tidspunkt man vil selge, noe som vil føles mer fleksibelt for mange.

 Hos Nordnet er det allerede over 30 000 kunder som har oppdaget fordelene og mulighetene som børsnoterte fond gir og vi håper at spareavtale uten kurtasje i børshandlede fond gjør at flere finner frem til denne billige og godt diversifiserte sparemåten, avslutter Anders Skar.

Vedlegg:

Fakta om børsnoterte fond (ETF’er).

ETF står for ”Exchange Traded Fund”. En ETF er et indeksfond som følger utviklingen til en gitt indeks. Fondet er børsnotert og fondsandelene handles i realtid til kjent kurs på børsen, akkurat som en vanlig aksje. Investering i en ETF gir risikospredning på samme måte som en investering i et verdipapirfond, og siden fondene forvaltes passivt har fondene lav forvaltningsavgift.

Kilde: Oslo Børs

For mer informasjon, kontakt:
Anders Skar, daglig leder, 959 222 77
anders.skar@nordnet.no

Nordnet provides services that simplify savings, investments and loans to private investors in the Nordic region. We focus on active savings with a modern and smart approach. The holding company, Nordnet AB (plc), is listed on NASDAQ OMX Stockholm. Nordnet is the leading broker in the Nordic region with about 445,000 accounts in Sweden, Norway, Denmark and Finland. Visit us at www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk and www.nordnet.fi.