2011-06-01

Nokian kurssi romahti: suomalaiset jatkoivat Nokia-ostojaan

Nokian tulosvaroitus herätti suomalaiset jälleen Nokia-ostoksille.


Nordnetin tilastojen mukaan Nokia-kaupankävijöitä oli tiistaina 31.5.2011 liikkeellä tavalliseen tiistaihin verrattuna noin viisinkertainen määrä.  Nokian osakkeen kurssilasku sai suomalaiset säästäjät ja sijoittajat jatkamaan Nokian osakkeen ostamista salkkuihinsa. Suurin osa Nokia-kaupasta, noin 95 %, käytiin tulosvaroituksen jälkeen iltapäivällä.  Ostajia oli liikkeellä noin kolminkertainen määrä myyjiin verrattuna.  Nokian jytky herätti erityisesti pienehköjä kauppoja tekevät pitkäaikaissäästäjät. Myös netto-ostot olivat lievästi positiivisia.

Kuun viimeinen päivä edusti online-välittäjien kautta tehdyssä Nokian osakkeen kuukausitason kappalemääräisessä vaihdossa lähes kolmasosaa. Tulosvaroituspäivänä Nokian osakkeen vaihto oli yli neljä prosenttia koko yhtiön osakekannasta. Yhtiön osakkeita myytiin tulosvaroituksen jälkeen online-välittäjien kautta nettomääräisesti kahdella miljoonalla eurolla. Toisaalta piensijoittajat ostivat kuun alussa irronneilla osingoilla lisää yhtiön osakkeita, sillä Nokia päätyi koko kuun osalta netto-ostojen kolmannelle sijalle.

”Se, että vähittäissijoittajat ovat tankanneet reilusti Nokiaa jo helmikuun strategiamuutoksesta lähtien, on näiden uusimpien uutisten valossa surullista. Sijoittajat ovat Nokia-osakkeidensa kanssa kuin tuuliajolla vuotavassa veneessä. Milloin ja miten vuotokohdat saadaan tukittua sekä nokka nostettua taas tukevasti vedenpinnan yläpuolelle, ei ole vielä täysin selvillä. Valitettavasti meitä muistutettiin lyhyen ajan sisällä jo toistamiseen ikävällä tavalla hajautuksen tärkeydestä”, Nordnet Suomen arvopaperinvälityksen johtaja Nuutti Hartikainen sanoo.

Aktiviteetti Applessa ja Googlessa hyppäsi useita satoja prosentteja.
Tiistaina suomalaiset kävivät USA:ssa Nokialla kauppaa ennätystahtiin. Myös Applen ja Googlen osakkeen kaupankäyntiaktiviteetissa nähtiin useamman sadan prosentin nousupiikki. Muissa matkapuhelinvalmistajissa tai Nokian kumppanissa, Microsoftissa, kiinnostus oli vähäistä.

”Ulkomailta löytyy monia hyviä ja mielenkiintoisia yhtiöitä. Moni pankki tarjoaakin nykyään jo kaupankäyntiä kansainvälisiin pörsseihin ja kaupankäynti hoituu usein jo netin kautta. Pidän järkevänä hajauttaa sijoituksia myös ulkomaisiin arvopapereihin. Suosittelen avaamaan silmät ja tutkimaan vaihtoehtoja maailmalta, sillä on aivan absurdia väittää suomalaisten yhtiöiden olevan aina ulkomaisia parempia sijoituskohteita”, Hartikainen sanoo.

Lisätietoja antaa:
Nuutti Hartikainen, Nordnet Suomen arvopaperinvälityksen johtaja
+358 9 681 78 499 , +358 50 3903 805


Filer