2023-12-21

Nordnet fjerner gebyr på månedsopsparing så alle typer koster 0 kr.

Nordnet fjerner pr. dags dato det gebyr på månedsopsparinger, som blev introduceret i oktober 2023 på månedsopsparinger i ETF’er eller danske investeringsforeninger.

Fra og med i dag vil alle typer af månedsopsparinger hos Nordnet koste 0 kr. i gebyr, så prisen bliver, som den var inden oktober måned 2023.

Om årsagen til beslutningen om at fjerne gebyret udtaler Tine Vestergren Uldal, landechef i Nordnet Danmark:

“Vi har oplevet, at det her gebyr har skabt forvirring blandt vores kunder. Månedsopsparingen er et meget populært produkt, når man skal lave sin første investering, og særligt i den fase, er det vigtigt, at det er overskueligt og forståeligt for kunderne. Vi må konstatere, at introduktionen af gebyret tilføjede endnu et lag af kompleksitet for kunderne, og derfor går det imod vores målsætning om at gøre det simpelt at investere”.

Det betyder dog ikke, at Nordnets omkostninger ved at have månedsopsparingerne, som var argumentet for at indføre dem i første omgang, er forsvundet.

“Vi har fortsat omkostninger hos Euronext, som ikke bliver dækket, men dem vælger vi at dække selv fremover”, udtaler Tine Vestergren Uldal, og fortsætter: “Vi havde muligvis undervurderet, hvor svært det var at kommunikere gebyret, og derfor er det vigtigere for os at holde fast i enkeltheden i vores månedsopsparing end gebyret”.

Nordnet har siden introduktionen af gebyret ikke oplevet et fald i det samlede antal månedsopsparinger, men mange spørgsmål og usikkerheder fra kunderne om, hvem gebyret gjaldt for.

Prisen bliver igen 0 kr. på alle månedsopsparinger hos Nordnet

Alle månedsopsparinger hos Nordnet kommer til at koste 0 kr. – uanset om man investerer i ETF’er, investeringsforeninger eller ikke-børsnoterede fonde, som fx. Nordnets indeksfonde eller Nordnet One.

Øvrige priser:

  • Oprettelsesgebyr: 0 kr.
  • Depotomkostninger: 0 kr.
  • Købskurtage 0 kr.
  • Salgskurtage: 29 kr. (minimum)
  • Årlige fondsomkostninger: afhænger af, hvad du investerer i. Eksempelvis koster Nordnet One 0,5% om året.

For yderligere kommentarer, kontakt:

Andreas B. Stær, Head of Marketing & Communication

2147 2564, andreas.staer@nordnet.dk