2023-02-06

Nordnet først i Norge med å gi kunder tilgang til kvartalspresentasjoner via Quartr

Nordnet og det svenske software-selskapet Quartr har inngått et partnerskap som gir Nordnets kunder tilgang til selskapsdata og kvartalspresentasjoner («earning calls») for over 6 000 børsnoterte selskaper.

Det nye samarbeidet gir Nordnets kunder, på Nordnets plattform, tilgang til kvartalspresentasjoner («earning calls»), hvor administrerende direktør presenterer det børsnoterte selskapet sine finansielle rapporter. Presentasjonene vil være tilgjengelig i podcast-format, det vil si via lydfil, med mulighet for å endre avspillingshastighet og gå direkte til indekserte avsnitt som for eksempel spørsmål og svar som alltid avslutter hver kvartalspresentasjon.

I tillegg til selve presentasjonen så blir også materiell samt finansielle rapporter i tilknytning til kvartalspresentasjonen tilgjengelig på Nordnets plattform. Denne informasjonen fra Quartr vil finnes på Nordnets nettsider i tilknytning til instrumentsiden for respektive aksje.

  • Det alltid kult å presentere nyheter for våre kunder, og det føles ekstra verdifullt når det handler om en tjeneste som bidrar til å demokratisere sparing og investering. Ved hjelp av Quartr sin database av kvartalspresentasjoner kan vi som første bank i Norge gi private investorer tilgang til informasjon som først og fremst har vært tilgjengelig for kapitalforvaltere og investeringsbanker tidligere, sier Anders Skar, landssjef i Nordnet Norge.

Quartr sin database omfatter i dag over 6 000 børsnoterte selskap fra de Nordiske aksjemarkedene, USA, England, Tyskland og Canada. Innholdet fra Quartr kommer i første omgang å bli integrert og tilgjengelig på Nordnets hjemmeside, og deretter i neste steg i Nordnet-appen.

  • Allerede nå finnes siste kvartalspresentasjon for de aller fleste aksjene på nordnet.no, og i løpet av kort tid så vil dette også være tilgjengelig i Nordnet-appen. Det første vi gjør i samarbeidet med Quartr omfatter kvartalspresentasjoner og finansielle rapporter, men det ligger også mange spennende planer for å utvikle samarbeidet videre. Eksempler på ytterligere integrasjoner og utvidelser vi utforsker er visuelle presentasjoner fra datapunkter i kvartalsrapportene som for eksempel å grafisk vise inntektsstrømmer fra ulike produktområder eller markeder, samt koble tjenesten opp mot vårt sosiale investeringsnettverk Shareville, sier Anders Skar.

 

Anders Skar, Country Manager Nordnet Norway | 959 222 77 - anders.skar@nordnet.no

Nordnet er en digital bank for sparing og investeringer som opererer i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Med brukervennlighet, tilgjengelighet, et bredt tilbud og lave priser, gir vi kundene våre muligheten til å nå sine ambisjoner som sparere. Besøk oss på www.nordnet.no, www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.