2019-01-08

Nordnet har passeret 100.000 aktive kunder i Danmark

Mens mange knap havde fået fejet de sidste nytårsraketter op fra fortovet og fået has på de værste tømmermænd, kunne Nordnet byde kunde nummer 100.000 velkommen.  

– Vi er stolte over, at så mange danskere har valgt Nordnet. Vi vil jo netop gøre investering let tilgængeligt for alle og til fornuftige priser – uanset om man gerne selv vil investere sine sparepenge på aktiemarkedet eller der skal spares op til pensionen eller til børnebørnene, lyder det fra Nordnet Danmarks landechef, Anne Buchardt.

Nordnets danske rejse startede for 18 år siden, hvor første skridt var at tilbyde danskerne aktiedepoter uden depotgebyrer og med en fast lav kurtage. Senere hen er det også blevet muligt at investere pensionen – igen uden faste gebyrer.

– Jeg er rigtig glad for den stærke opsparingskultur, vi hver dag er med til at facilitere gennem vores transparente priser, en online platform og moderne investeringsprodukter, fortæller Anne Buchardt.

De nye kunder er kommet til i en jævn strøm de seneste år. Sidste år voksede Nordnets kundebase med hele 18 %, mens tallet for 2017 var 24 %. 

Det kendetegner Nordnets 100.000 aktive kunder:

De ser ud over landegrænserne. Godt 40% af vores kunder gennemfører deres handler på udenlandske børser. Det giver mulighed for at investere i sektorer, som ikke findes i Danmark eller ikke er lige så udviklede her.

De benytter kurfald til at købe op. Når store, velrenommerede selskaber falder i kurs, køber Nordnets kunder stort ind. Hvis aktiekursen stiger igen, sælger de og tager gevinsten hjem. Det var tydeligt, da der var kursfald i f.eks. Danske Bank, Ambu og Pandora i det forgangne år.

De er helt vilde med Novo Nordisk, som de sidste mange år har været den mest handlede aktie. Men også Vestas er noget af en aktie-darling, dog tabte vindmøllegiganten sin andenplads i 2018, hvor den blev overhalet af Pandora – skarpt forfulgt af Danske Bank på fjerdepladsen. Danske Bank er dog den netto mest købte aktie, hvilket tydeligt viser, at kunderne ser opkøbsmuligheder ved kraftige kursfald.

Og så er de ikke mindst ret betydningsfulde på Københavns Fondsbørs. Ser man bort fra de såkaldte anonyme mæglere (generelt udenlandske investeringsbanker), gennemfører Nordnets kunder så mange handler på Københavns Fondsbørs, at Nordnet er den næststørste mægler målt på antal handler i Danmark. Det er kun Danske Bank, der er større.

For mere information, kontakt:
Anne Buchardt, Landechef i Nordnet Danmark
+45 25 43 18 25. anne.buchardt@nordnet.dk

Nordnet er en bank for investering i værdipapirer, og vi findes i Danmark, Sverige, Finland og Norge. Ideen bag Nordnet er at give kunderne kontrollen over deres penge og investeringer, og målet er at blive den foretrukne bank for investorer i Norden. Besøg os på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.