2023-02-02

Nordnet og Trustly i partnerskap for å tilby bankinnskudd i realtid

Nordnet har inngått partnerskap med Trustly, den globalt ledende betalingsplattformen for konto-til-konto transaksjoner, for tilby sine over 360 000 norske kunder direkteinnskudd fra andre banker i realtid.

Normalt skjer overføringer fra konto i én bank til konto i en annen bank fem ganger daglig fra mandag til og med fredag. Overføring mellom banker gjøres klokken 05.45, 09.45, 11.45, 13.45 og 15.45 på hverdager. Gjør du en bankoverføring tidlig på dagen kan pengene være inne på kontoen i den andre banken i løpet av dagen, men som regel må du regne med å vente til neste virkedag.

Med Trustly sin betalingstjeneste vil innskudd til Nordnet fra andre banker skje i realtid, også i helger og på helligdager, opplyser Nordnet.

– Trustlys teknologi og kundefokus gjør dem til et naturlig valg og bra match for Nordnet, og i vårt arbeid for å bygge Norges beste plattformen for sparing og investering, sier Anders Skar, landssjef i Nordnet Norge. Vi vet at både nye og eksisterende kunder ønsker å gjøre innskudd til sine kontoer umiddelbart, og at de ikke ønsker å vente i timer og i verste fall dager før pengene er på plass hos Nordnet. For mange så vil dette være en døråpner for å kunne gripe investeringsmuligheter som dukker opp, samtidig som absolutt alle kunder ønsker at overføring av penger bare skal være enkelt, raskt og trygt, fortsetter Skar.

Kundene initierer et bankinnskudd direkte fra Nordnet ved å velge hvilken bank de skal overføre penger fra. Deretter identifiserer og signerer kunden betalingen med BankID, før ønsket beløp overføres og bookes til kundens Nordnet-konto i løpet av sekunder.

Innskudd i realtid via Trustly støtter majoriteten av norske banker, og beløpsgrensen for realtidsinnskudd (for de fleste banker) er i første omgang satt til 100 000 kroner. Kunden betaler ingen gebyrer for overføringen til verken Nordnet eller Trustly.

Trustly er stolte over å styrke sin tilstedeværelse og posisjon i det norske markedet via samarbeidet med Nordnet.

– Jeg er glad for at vi har fått på plass dette partnerskapet med Nordnet, og at våre overførings- og innskuddstjenester nå blir fullt integrert i Nordnets plattform. Vi er stolte over å kunne bidra til at private investorer også i det norske markedet nå på en raskere, enklere og like trygg måte som før kan overføre penger til sine kontoer, sier Ciaran O’Malley, VP Sales Financial Services and Ecom i Trustly.

For mer informasjon, kontakt:

  • Anders Skar, Landssjef Nordnet Norge | +47 959 222 77 | anders.skar@nordnet.no |
  • Linnéa Nichols-Eriksson, Communication Manager Trustly | press@trustly.com | +46 (0)70 261 26 93 |

Nordnet er en digital bank for sparing og investeringer som opererer i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Med brukervennlighet, tilgjengelighet, et bredt tilbud og lave priser, gir vi kundene våre muligheten til å nå sine ambisjoner som sparere. Besøk oss på www.nordnet.no, www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.