2015-06-01

Nordnet: Privates tålmodighed med FLSmidth belønnet

De private investorer hos Nordnet fastholdt overordnet set deres danske nettopositioner i maj. Investeringstålmodighed med FLSmidth blev langt om længe belønnet og solide kursstigninger førte til gevinsthjemtagninger. De private fastholder samlet set deres danske aktiebeholdninger og har til trods for rentestigninger fortsat ikke valgt alternativer til aktierne. Samlet blev det til et nettokøb på 14 mio.


I maj måned steg kursen i FLSmidth efter præsentationen af et kvartalsregnskab, som var bedre end ventet, annonceringen af en meget stor ordre og et betydelige kort salg.

 FLSmidth-aktien stjerneglimtede i maj måned. De seneste år har der været langt mellem de positive aktiemomenter, men de private investorer har under hele den manglende optur haft et langsigtet godt aktieøje til FLSmidth, og i maj var det tid til at betale tilbage på denne opbakning, siger Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet.

Kursfald i Topdanmark frister

De seneste år har Topdanmark givet investorerne gode overskud, udbyttebetalinger og aktietilbagekøb.

 En god udvikling skaber naturligt forventninger om fortsat fremgang, som kan være svære at indfri på kort sigt. Netop det forhold var årsag til maj måneds kursfald, og investorerne opfatter kursfaldet i Topdanmark som en købsmulighed, snarere end at det markerer afslutningen på opturen. Samtidig vil de stigende renter, hvis de bider sig fast, være en fordel snarere end en ulempe for banker og forsikringsselskaber, og det spiller sikkert også en rolle for maj måneds nettokøb og de privates udbygning af positionerne i Topdanmark, siger Per Hansen.

Stor tillid til A.P. Møller – Mærsk

Trods lave fragtrater og en udfordret oliedivision er A.P. Møller – Mærsk-aktien blandt de privates favoritaktier.

 A.P. Møller – Mærsk har historisk været gode til at manøvrere under vanskelige vilkår, og de private ser tilsyneladende ingen grund til, at det ikke skal fortsætte, siger Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet.

Nordnets kunders største nettokøb og nettosalg maj 2015

 Største nettokøb maj 2015 Mio. DKK  Største nettosalg maj 2015 Mio. DKK
 Pandora 55,7  Vestas 31,7
 A.P. Møller – Mærsk A + B 31,0  FLSmidth & Co. 25,8
 Topdanmark 23,4  Bavarian Nordic 22,6
 Novo Nordisk 22,3  Danske Bank 19.3
 Coloplast 12,6  Rockwool International 12,3

Vestas i handelstop og biotek bider sig fast

Det er normen, at Vestas tager handelsteten hos de private. Det var også tilfældet i maj måned, hvor Vestas var langt den mest handlede aktie hos de private.

 Man ser et par nye tendenser, når det gælder de privates handler. Bioteksektoren er blevet mainstream, og de seneste måneder har Bavarian Nordic og Genmab konstant været på listen over de meste handlede aktier, siger Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet.

Ny på handelslisten finder man nu også Lundbeck, som netop har rekrutteret Kåre Schultz som ny administrerende direktør.

 Kåre Schultz har både hævet forventningerne til fremtiden, men også gjort at Lundbeck for første gang i lange tider er at finde på listen over de mest handlede aktier hos de private. Schultz har et fantastisk godt renomme og de private sætter deres lid til at han kan få Lundbeck ud af det økonomiske tomrum, som har varet mange år, siger Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet.

 Antal handler maj 2015  Antal handler april 2015
Vestas 32.912 Novo Nordisk 34.849
Novo Nordisk 23.190 Vestas 29.356
Pandora 13.353 Bavarian Nordic 14.723
A.P. Møller – Mærsk A+B   8.943 A.P. Møller Mærsk A+B 11.441
FLSmidth & Co.   8.422 Pandora   7.808
Torm   8.304 Torm   7.589
Bavarian Nordic   8.213 Genmab   7.428
Genmab   7.082 Tryg   6.932
Zealand Pharma   5.788 Novozymes   6.464
 H. Lundbeck  4.728  Danske Bank   6.355

For yderligere information, kontakt:
Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet Danmark
Telefon: 45 50 70 65 61
E-mail: per.hansen@nordnet.dk

Nordnet is a bank for investments and savings with business in Sweden, Denmark, Finland and Norway. The idea behind Nordnet is to give customers control of their money, and the goal is to become the no. 1 choice for investments and savings in the Nordics. Nordnet AB (publ) is listed in Nasdaq Stockholm. Visit us at www.nordnetbankab.wpengine.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk or www.nordnet.fi.