2022-04-05

Nordnetiltä ja Öhmanilta 1,7 miljoonan Ruotsin kruunun lahjoitus The Re:turn Initiativen ensimmäisellä vuosineljänneksellä

The Return Initiative -hyväntekeväisyysaloitteessa Nordnet lahjoittaa ympäristö- ja ilmastohaasteisiin ratkaisuja etsiville toimijoille 0,10 Ruotsin kruunua (eli noin yhden sentin) yhdessä yhtiön suurimman omistajan Öhman Groupin kanssa jokaisesta Nordnetin asiakkaan vuoden 2022 aikana tekemästä kaupasta. Tammi–maaliskuun 2022 aikana Nordnetin asiakkaat tekivät yhteensä 17 313 400 kauppaa kerryttäen ensimmäiseen lahjoitukseen 1 731 340 Ruotsin kruunua.

Lahjoitus jaetaan neljän maan ja 12 ehdokkaan kesken. Lahjoitus per maa määräytyy Nordnetin kunkin maan asiakkaiden tekemien kauppojen perusteella. Summa jaetaan kolmelle paikalliselle toimijalle – Suomessa Compensate, John Nurmisen Säätiö ja Suomen luonnonsuojeluliitto – suhteessa asiakkaiden antamiin ääniin. Lahjoitus maksetaan neljännesvuosittain edellisen vuosineljänneksen kauppojen lukumäärän perusteella.

The Re:turn Initiative -ehdokkaiden äänestys alkoi 9.2. ja päättyi 28.2.2022. Suomen luonnonsuojeluliitto sai suomalaisten antamista äänistä 44,4 %, John Nurmisen Säätiö 35,3 % ja Compensate 20,3 %.

Tammi–maaliskuussa 2022 Nordnetin asiakkaat tekivät kaikissa Pohjoismaissa yhteensä 17 313 400 pörssikauppaa, joista 3 932 900 Suomessa. Näin ollen suomalaisille ehdokkaille jaettava lahjoitussumma on 393 290 Ruotsin kruunua, eli n. 38 000 euroa. Suomen luonnonsuojeluliitto saa lahjoituksesta 16 900 euroa, John Nurmisen Säätiö 13 400 euroa ja Compensate 7 700 euroa.

  • Venäjän hyökkäys Ukrainaan on saanut ihmiset lahjoittamaan apua sodasta kärsiville poikkeuksellisen aktiivisesti. Ilmastonmuutos ei saa kuitenkaan jäädä sodan jalkoihin. The Re:turn Initiativen avulla voimme tehdä osamme ilmaston hyväksi. Asiakkaamme ovat äänestäneet, miten lahjoitussumma jaetaan Compensaten, John Nurmisen Säätiön ja Suomen luonnonsuojeluliiton kesken. On mielenkiintoista seurata, mihin lahjoitukset käytännössä kohdennetaan, sanoo Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen.
  • Olemme kiitollisia siitä, että Nordnet haluaa tukea työtämme ilmaston eteen. Aihe on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan, sillä tuoreen IPCC:n raportin mukaan ilmasto on muuttunut odotettuakin nopeammin. Me Compensatella kannustamme sekä yksilöitä että yrityksiä ryhtymään kiireesti ilmastotekoihin. Toivoa on, mutta se vaatii meiltä kaikilta toimenpiteitä, sanoo Compensaten perustaja Antero Vartia.
  • Lahjoituksellaan Nordnet ja Öhman Group ovat tekemässä kanssamme konkreettista ja tuloksellista Itämeren suojelutyötä ja varmistamassa, että Itämeren perintö siirtyy myös tuleville sukupolville. Me John Nurmisen Säätiössä kiitämme lämpimästi Nordnetin asiakkaita arvokkaasta tuesta, jonka ohjaamme yhteisen meremme hyvinvoinnin edistämiseen, sanoo John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt.
  • Olemme mielissämme Nordnetin aloitteesta. Sen lisäksi, että saamme tukea työhön ilmastokriisin ja luontokadon pysäyttämiseksi, niin aloite osoittaa, että jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa sijoituspäätöstä tehdessään. Vastuullisten sijoituspäätösten tekemistä varten löytyy paljon tietoa ja vinkkejä, kannustaa Suomen luonnonsuojeluliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Hölttä.

Lahjoitus tehdään ehdokkaille seuraavan kerran heinäkuun 2022 alussa toisen vuosineljänneksen kauppojen perusteella.

Lisätietoja the Re:turn Initiative -hyväntekeväisyysaloitteesta osoitteessa nordnet.fi/fi/the-return-initiative.

Lisätietoja antaa:

Suvi Tuppurainen, Nordnet Suomen maajohtaja
+358 50 380 3877, suvi.tuppurainen@nordnet.fi