2022-04-05

Nu uddeles de første donationer fra Nordnets nye klima- og miljøpris

Inden for rammerne af ”The Return Initiative” donerer Nordnet sammen med sin største aktionær, svenske Öhman Group, 0,10 SEK per aktiehandel foretaget på Nordnets platform i 2022 til organisationer, der arbejder for at løse udfordringer relateret til miljø og klima. Der er udvalgt tre organisationer i Danmark, og det er Nordnets kunder, der gennem en afstemning har afgjort fordelingen af pengene.

I februar blev navnene offentliggjort, og i dag præsenteres ​​donationerne for 1. kvartal. Resultatet er som følger:

Plastic Change fik 47,4% af stemmerne og modtager 149.377 SEK for 1. kvartal af 2022.

Den Danske Naturfond modtog 37,7% af stemmerne og modtager 118.969 SEK for 1. kvartal af 2022.

FødevareBanken modtog 14,9% af stemmerne og modtager 47.055 SEK for 1. kvartal af 2022.

I løbet af 1. kvartal foretog Nordnets danske kunder i alt 3.154.000 aktiehandler. Det betyder, at bidraget til de deltagende organisationer for årets første tre måneder bliver 315.400 SEK i alt.

”Mange af os føler nok en vis usikkerhed i forhold til, hvordan vi kan gøre en forskel for klima og miljø, fordi udfordringen både er stor og kompleks. Med The Re:turn Initiative vil vi gerne vise, at alle kan være med til at påvirke verden omkring os – også som virksomhed. Vi glæder os til at se, hvordan organisationerne vælger at omsætte donationerne til konkrete initiativer, og håber, vi kan være med til at inspirere andre virksomheder til lignende tiltag,” siger landechef i Nordnet, Anne Buchardt.

Plastic Change, der arbejder for at minimere forbruget og skadevirkninger af plastik, fik flest stemmer af Nordnets kunder.

”Vi er glade og stolte over, at så mange kunder har stemt på Plastic Change. Støtten fra Nordnet vil være med til at sikre, at vi kan fortsætte arbejdet for en verden uden plastikforurening,” siger Louise Lerche-Gredal, administrerende direktør i Plastic Change.

Den Danske Naturfond sikrer mere plads til naturen i Danmark ved at frikøbe jord til naturgenopretning og evigtvarende beskyttelse.

”Naturen i Danmark har brug for mere plads, hvis vi skal bremse tilbagegangen af vilde dyr og planter. Vi kan alle gøre en forskel, og Nordnet tager i den grad ansvar med sin flotte donation. Den vil Naturfonden nu bruge til at købe og beskytte mere end 7.000 m2 natur i et af vores nye naturområder. Det bliver ikke kun godt for naturen, men vil også sikre fremtidens generationer store naturoplevelser,” siger Flemming Nielsen, direktør i Den Danske Naturfond.

FødevareBanken arbejder for at mindske madspil ved at cirkulere overskud af mad til udsatte i hele landet.

”Der er mere end nogensinde brug for FødevareBankens kamp for et Danmark uden madspild og madfattigdom. Verden er udfordret på ressourcer, og i den nuværende situation er der ingen logik i, at madspild finder sted. FødevareBanken vil, med den generøse Re:turn-donation fra Nordnet, fortsætte det vigtige arbejde med en målsætning om, at levere overskudsmad til mere end 450 herberger, krisecentre og varmestuer i hele Danmark i 2024,” siger Lea Gry von Cotta-Schønberg, direktør for FødevareBanken.

”Vi glæder os til at følge, hvordan pengene kommer ud at arbejde for klima og miljø i de tre organisationer. På hver deres måde udfører de udvalgte organisationer et vigtigt stykke arbejde hver eneste dag. De er vedholdende og inspirerer os andre til også at bidrage,” siger Anne Buchardt fra Nordnet.

Mere information om The Re:turn Initiative findes på https://www.nordnet.dk/dk/kampagner/return.

For mere information, kontakt:

Lene Nording-Grooss, Kommunikationschef Nordnet Danmark
+45 22 65 67 11, lene.nording-grooss@nordnet.dk

Nordnet er en ledende nordisk digital platform for opsparing og investering. Gennem innovation, enkelhed og transparens udfordrer vi traditionelle strukturer og giver private investorer adgang til samme information, værktøjer og service som professionelle investorer. Besøg os på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.