2014-06-27

Ostoryntäys Nordnetin kuluttomaan Superrahastoon

Nordnetin lanseeraaman Superrahaston alkutaival ylitti yhtiön kaikki odotukset. Ensimmäisen kolmen viikon aikana rahastoa merkitsi 5 600 asiakasta vajaalla 8 miljoonalla eurolla.


Nettipankki Nordnet lanseerasi 27.5.2014 Suomen ensimmäisen täysin kuluttoman indeksirahaston. Nordnet Superrahasto Suomi seuraa OMXH25-indeksiä, joka sisältää Helsingin pörssin 25 vaihdetuinta yhtiötä. Nordnet kattaa kaikki rahaston kulut, eli rahastossa ei ole merkintä- tai lunastuspalkkiota eikä vuosittaista hallinnointipalkkiota. Nordnet on myös sitoutunut korvaamaan rahastolle kertyvät kaupankäyntipalkkiot.

–  On ollut hienoa huomata, että suomalaiset ovat valveutuneita sijoittajia ja ymmärtävät kulujen merkityksen varsinkin sijoittamisessa, toteaa Nordnet Suomen maajohtaja Niklas Odenwall superinnoissaan.

–  Superrahasto sopii varsin hyvin pitkäaikaissäästämiseen, missä kulujen merkitys kasvaa ajan myötä valtavaksi. Kahden prosentin vuotuiset sijoituskulut syövät pitkäaikaissäästäjän tuotosta jopa kaksi kolmasosaa, Odenwall täsmentää.

Superrahasto Suomea ovat merkinneet myös ruotsalaiset, joiden osuus rahastoon sijoitetuista varoista on 11 prosenttia.

 
Lisätietoja antaa:

Niklas Odenwall, Nordnet Suomen maajohtaja
040 565 6043 / niklas.odenwall@nordnet.fi

Katso myös www.nordnet.fi/super.

 
Rahastosijoittamiseen liittyy aina riskejä. Rahaston arvo ja tuotto voivat sekä nousta että laskea, ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Nordnetin välittämien rahastojen avaintietoesitteet löytyvät nordnet.fi-sivuilta (toimeksiantoikkunasta ja kunkin rahaston tuotesivulta). Rahastoesitteet ovat rahastoyhtiöiden laatimia. Ennen rahastoihin sijoittamista sinun tulee perehtyä rahaston sääntöihin ja avaintietoesitteeseen.

 
Nordnet is a Nordic online bank with about 508,700 accounts in Sweden, Norway, Denmark and Finland. We offer private individuals and companies services that make it possible to take control over their financial future. We target conscientious savers in the Nordic countries. The holding company, Nordnet AB (plc), is listed on NASDAQ OMX Stockholm. Visit us at www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk and www.nordnet.fi